Et bette glas lavet ved siden af, så min kære mor kan få en smule surdej til køleskabet. Og i den forstand er det vel også rigtigt, men det hele PROCESSEN i hvordan du laver et lækkert brød, som gør dig til en god bager, og har gjort mig nysgerrig til at blive bager
Den er ikke helt så effektiv som den “rigtige” surdej, men kan bestemt bruges. I det her kærnemælksbrød er det mere den syrnede smag jeg vil have i brødet end det er at bruge kærnemælken som lynsurdej, så ud over kærnemælk anvender jeg også surdej
min sygdom i maven er det ikke noget, jeg spiser særligt tit, og da jeg den sidste måned har haft et kraftigt tilbagefald, har det været minimalt med at udfordre maven med lækkerier
Det har taget lidt tid at finde det rigtige tidspunkt (hvor der også var plads på holdet), men i starten af denne måned var jeg afsted sammen med to veninder på bagekursus vol I
Et francescone brød er et italiensk surdejs lavet med en biga, som man starter dagen inden. bare bruge surdej i stedet, men det fungerer rigtig godt med en biga, som er lidt mildere i det
Grove surdejsboller med havre og rug Er der noget bedre end varme vinterboller i denne decembertid. Så har jeg igen (igen, igen, igen) været i køkkenet med mel og surdej, for at bikse lidt lækkerier sammen
Jeg havde været der én gang før og havde på baggrund deraf ganske høje forventninger om endnu en lækker middag med skønne, friske, hjemmelavede surdejspizzaer direkte fra den brændefyrede stenovn
Da det laves udensurdej eller fordej, og primært hæver på almindeligt købegær, er der ikke tid til at brødet kan nå at udvikle den gode brødsmag på den helt naturlige måde
¨ Vi danskere elsker vores rugbrød og vi kendt i hele verden for dette lækre surdejs produkt og jeg kunne slet ikke holde tanken ud at jeg aldrig skulle spise rugbrød igen
Sådan laver du ikke en surdej. Først og fremmest vil jeg lige slå fast, at fordi det virker for mig, er det ikke ensbetydende med, at det virker for dig (bum, så fik vi vidst det på plads fra start)
Har hørt så meget godt om at fremstille surdej og hvilke gode og fantastiske resultater det gav. I og med at dejen passer sig selv, det meste af tiden, så er det ikke så svært som det lyder
Her delte vi en ‘avo smashed toast’ på ristet surdejsbrød med pocheret æg og et bananbrød med kaffemascarpone og sprød boghvede – helt sikkert noget, jeg må prøve at lave herhjemme
hvedebaguetter eller surdejsflutes, hvis du skulle være så heldig at have en surdej stående). ) For noget tid siden gav jeg jer opskriften på nogle superlækre kartoffelrøsti og lovede at komme tilbage med resten af opskriften på den platte, som de var en del af