Rugbrød med surdej og øl opskrifter

RUGBRØD MED ET TWIST

RUGBRØD MED ET TWIST

Vend rugbrødet ud på en rist og lad det køle helt af inden du skærer af det, så det kan nå at sætte sig
Våd surdej til lyst brød

Våd surdej til lyst brød

Surdejen er mest kendt for, at være det hævemiddel man bager rugbrødmed frem for gær, men en surdej kan sagtens bruges til lyst brød også
Megakerne Rugbrød

Megakerne Rugbrød

I det her brød bruger jeg perlerug og hel emmer, men du kan sagtens nøjes med en af slagsne. Hold øje med hvordan den vokser, det gældes om at få den ovnen mens den hæver godt, hvis dejen når kanten på din form, så er det bare med at få den ind
Rugbrød

Rugbrød

2 dl surdej. 10 dl vand/øl. Bland ingredienserne. Hæv et døgn. Puttes i to smurte forme. Efterhæv 1 time. Bages nederst i ovnen ved 175 grader i halvanden time 2 BRØD
RUGBRØD

RUGBRØD

Denne gang skulle det så bestå prøven i et mørkt brød - og det gjorde det, selv på vores "rugbrøds-jomfrurejse"
Bryggerboller

Bryggerboller

Maltmelet er uundværligt i rugbrød efter min mening og er mere end velkommen i grovbrød og boller. Grovboller medsurdej, ølog malt
Schwarzbrot

Schwarzbrot

Rugbrødmedsurdej. Schwarzbrot er et dejligt mørkt, næsten sort, rugbrødmed masser af malt, kerner og rugmel
Stoutbrød

Stoutbrød

Det giver en dejlig sødme og fylde til det her brød som nærmere sig lidt et fuldkornsrugbrød uden kerner, netop fordi der også er brugt rugmel i opskriften
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Jeg har længe gerne villet bage mit eget rugbrød, men det har virket så besværligt og derfor er jeg ikke nået til det
Hvafforetbrød

Hvafforetbrød

a dens meget flydende konsistens, skulle brødet bages i lang tid, så jeg endte med et brød der lidt henad rugbrød, men meget luftigere ogmed en intens dybde fra malten ogøllet
Sundt rugbrød med øl & surdej

Sundt rugbrød med øl & surdej

Dejen hældes i en stor rugbrødsform eller to små forme og hæverendnu en time. Brødet skal stå lidt i formen, når det tages ud af ovnen - og vendes derefter ud på en rist
Våd surdej

Våd surdej

Jeg kommer rugbrøddene ud af formene med det samme, og. Jeg bruger en våd surdej når jeg bager rugbrød, da det er
Glutenfri surdej

Glutenfri surdej

som sagtens kan måle sig med et godt hjemmebagt rugbrød – takket være glutenfri surdej. Når du bager medsurdejen, og laver en fordej, skal du HUSKE at tage en ny portion fra til ny surdej, inden du blander dejen færdig
Rugbrød med kerner og 75% fuldkorn

Rugbrød med kerner og 75% fuldkorn

Brødet er lavet på surdejogdermed helt uden gær. Herunder er to billeder, et fra min rugsurdej i den hvide skål hvor man kan se mange bobler og så en anden fordej i en plastikbøtte hvor man tydeligt kan se at der er mange bobler i hele fordejen
Dansk rugbrød

Dansk rugbrød

Prøvede en ny opskrift på dansk rugrbrød medølogsurdej. Tag brødet ud af formen og lad det køle af. Dette brød blev rigtigt lækkert og svampet og er min nye favorit
Rugbrød med tranebær

Rugbrød med tranebær

En halvt kg surdej tages nu fra og puttes i to glas og stilles i køleskabet. I årevis har jeg ikke kunne lave rugbrød af surdej, det har altid drillet