brød med våd dej, mere tør dej, teboller, knækbrød og et fantastisk rugbrød. Det har taget lidt tid at finde det rigtige tidspunkt (hvor der også var plads på holdet), men i starten af denne måned var jeg afsted sammen med to veninder på bagekursus vol I
Dejligt, dejligt brød til morgenmaden med en fin, sødlig eftersmag. Resterne af brødet brugte jeg dagen efter, da jeg lavede gaspacho med brødcroutoner til aftensmad
Hjemmelavede burgerbollermedsurdej som bare smager helt vildt godt. Surdejen kan sagtens udelades og erstattes med mælk - jeg er bare så glad for min nye surdej at jeg kommer den i alt
Serverede det til aftensmad med lidt hummus, prosciutto, bøffelmozzarella og friske tomater. I opskriften beskriver jeg den ælteteknik, der hedder autolyse, som er god (og meget nem) at bruge hvis man ikke har en maskine til at ælte dejen med
Prøv min opskrift på grovbollermedsurdej eller nemme bollermedsurdej. På den måde er dejen hele tiden klar til, at du lige smider en dej over og får et brød eller nogle lækre surdejsboller i ovnen
Lille Josefine må stadig ikke få rugbrød med kerner i og jeg må indrømme at jeg synes at rugbrød uden kerner hurtigt bliver ret tørt og kedeligt - men så kom jeg i tanke om at jeg på et tidspunkt var helt vild med at køberugbrød, der var lavet med figen og mandler
", ja så er det altså smart ikke at skulle bakse med en surdej. Well, For ikke at forvirre jer mere end højst nødvendigt, så får i opskriften lige her, for god det er den, og så smager den bare af mere med græskarkerne
Jeg prøvede for nogle år siden at lege medsurdeje til hvidt brød, og det fungerede da også sådan nogenlunde godt, jeg var bare vildt dårlig til at holde den i live og så forsvandt det sjove lidt (ja og så nåede vi ikke at spise alt det brød jeg lavede
Lækre, sprøde, saftige ølandshvedeboller bagt medsurdej – en bid af himlen. Drys et tyndt lag mel hen over dejen, og skær den nu ud til bollermed en hård plastdejskraber, paletkniv eller lignende