Den her salat er lige præcis det jeg har allermest lyst til når foråret lige pludseligt er her, med dens klare blå himmel, eksplosion af blomster og varmere temperaturer, der hiver en udenfor
Mulighederne i verdens bedste brune ris er mange… Jeg elsker at bruge dem som basis for en mættende måltidssalat alla min Vegetarisk Sushi Salat, lave dem til klatkager, koge dem til grød, opvarme dem i ovnen som tilbehør til en gryderet, stege dem på panden med forskellige grøntsager og krydderier, eller noget helt femte
Med bogen erklærer forfatteren sin kærlighed til salater, og opskrifterne i den skal illustrere, hvordan salater kan varieres så meget, at de kan indgå i alle hverdagens måltider
En af hovedretterne var denne tyrkiske bulgurssalat kaldet Kisir. Dette er en super god grundopskrift og kan sagtens laves med andre kornsorter, så som knækket hvede, perslespelt, byg, cous cous, quinoa og sågar linser (gerne beluga eller grønne linser) eller ris
Så spørg dig selv om det skal være nemmere eller om det skal være fuldkorn Spis dem som de er medsalat til, put dem i en vegetarisk burger, en sandwich på madpakken eller kolde på en rugbrødsmad
Server med det samme, gerne med en sprød salat til. Det er en grød, der passer utrolig godt til de koldere efterårstider, men som på samme tid også emmer af forår, da den er forholdvis friskmed asparges og citron
Jeg har eksperimenteret lidt med en lun salat som også fungere som et hovede måltid, der bygget op et et utrolig lækker quinoa mix fra Allergikost som består af hvid quinoa, rød quinoa, sort quinoa, sesam, selleri, ris of kikærter
Traditionelt – altså i Nordafrika – serveres couscous med en kød- eller grøntsagsgryderet hældt ud over det – lidt ligesom vi gør medris, men jeg har her lavet en slags salat af dem, hvor salatblade udgør tallerkenen
Eventuelt en indisk salat. Selv har jeg eksperimenteret ed at bytte lammet ud med kylling, og det fungerer faktisk endnu bedre - billederne er af Chicken Rogan Josh
Er risotto min hovedret serverer jeg også en sprød grøn salat til. Smelt smør i en gryde og tilsæt risene rør rundt til risene er blevet dækken med det smeltede smør
Bestil en skål medfrisk frugt, en frittata med græskar, gedeost og dertilhørende salat og friskbagt brød, yoghurt medfrisk frugt og hjemmelavet granola, varm quinoagrød… og jeg kunne blive ved