Pleje af surdej opskrifter

Våd surdej til lyst brød

Våd surdej til lyst brød

Har man surdejen på køl, er det bedst at tage den ud aftenen før man skal bruge den, give den lidt nyt at arbejde med og så lade den stå ude, så der kan komme gang i den
Glutenfrit rugbrød bagt med surdej

Glutenfrit rugbrød bagt med surdej

Når brødet har kølet lidt af, så nyder jeg endeskiverne med hytteost. Brødet er bagt med surdej, som jeg selv har lavet, men det er muligt at købe en surdej i helsekostbutikkerne
Verdens Bedste Brød

Verdens Bedste Brød

Jeg plejer at have det på køkkenbordet den første dag. Det bliver den kun bedre af. Kan jeg erstatte gæren med surdej
Røstihapsere med røget laks, dildcreme og hjemmebagt surdejsflute

Røstihapsere med røget laks, dildcreme og hjemmebagt surdejsflute

Dressingen til den her ret er min sædvanlige dildcreme, som jeg plejer at lave til lakserouladen. min sygdom i maven er det ikke noget, jeg spiser særligt tit, og da jeg den sidste måned har haft et kraftigt tilbagefald, har det været minimalt med at udfordre maven med lækkerier
RUGBRØD MED ET TWIST

RUGBRØD MED ET TWIST

Denne opskrift er nem at gå til, og den kræver ingen forberedelser i form afsurdej eller fordej – dog skal dejen koldhæve i min

Langtidshævet speltbrød

Jeg plejer at bruge en dejskraber til formålet. Spelt er lidt en oldemor indenfor kornsorterne, da det er en af de ældste kornsorter man kan få fat på
Schwarzbrot

Schwarzbrot

Schwarzbrot er et dejligt mørkt, næsten sort, rugbrød med masser af malt, kerner og rugmel. Rugbrød med surdej
Morgenfrueboller

Morgenfrueboller

Det er en lidt længere process at bage med surdej, end det jeg plejer, og da jeg havde ret meget surdej, satte jeg en dej mere igang
Lav dine egne tortillaspandekager..

Lav dine egne tortillaspandekager..

Jeg fik dog en overraskelse, da jeg vejede to tortillaspandekager af (som jeg plejer at få) og fandt ud af, at hvis der var oksekød i midten, var pandekage og oksekød det eneste der i så fald kaloriemæssigt var plads til
Lakseplatte med dildcreme og sprøde kartoffelrøsti

Lakseplatte med dildcreme og sprøde kartoffelrøsti

hjemmebagte småkager, konfekt og alt det andet gode, men fordi jeg helst skal kunne hænge sammen til at kunne spise med juleaften, er det helt anderledes for mig, fordi jeg er nødt til at spise endnu mere påpasseligt, end jeg plejer, så jeg ikke bliver syg
Vegansk julemad og catering anno 2017

Vegansk julemad og catering anno 2017

Jeg plejer at infomere om mulighederne for bestilling af vegansk mad i julen nederst i min ultimative guide til en vegansk jul, men i år har jeg valgt at skrive om dem i et separat indlæg, fordi der simpelthen er så mange fantastiske muligheder i år, og det gør det nemmere at få øje på dem og finde dem frem igen
Søndagens Surdej

Søndagens Surdej

  For hver gang der bruges afsurdejen, skal den spædes op med tilsvarende vand, lidt hvede-, rug- og fuldkornsmel
Surdej succes

Surdej succes

Tag glasset ud af køleskabet. Jeg har nu bagt flere brød med min surdej og jeg er rigtigt godt tilfreds med den
Maltbrød

Maltbrød

Lad brødet afkøle på en rist. Rør gæren ud i vandet og tilsæt surdejen under omrøring. 7 dl koldt vand5 g gær2 dl surdej700 g hvedemel200 g stenformalet rugmel50 g maltmel50 g kastanjemel30 g havsalt25 g ristede sesam25 g ristede hørfrøFremgangsmåde. Jeg plejer at tænde ovnen på 250 grader og sætter skålen ovenpå komfuret. 2 dl surdej
Speltbrød med en god krumme

Speltbrød med en god krumme

Om morgenen plejer jeg at tage bagepapiret og brødet op ad formen og sætte det ind i ovnen. Begynder massen at blive lidt sort på overfladen, kan dette bare skrabes af og surdejen kan igen bruges
Rugbrødseksperiment nr. 2

Rugbrødseksperiment nr. 2

Nyt hjemmebagt rugbrød fra i morges med masser af smukke kernerUndervejs i jagten på det perfekte rugbrød leger jeg med forskellige opskrifter og eksperimenter
Langtidshævede boller - grundopskrift

Langtidshævede boller - grundopskrift

Jeg plejer at lave dejen om aftenen og bage bollerne om morgenen. Men hvis den slipper skålen, er man som regel også nået i mål, så det plejer at være et fint pejlemærke