Har man surdejen på køl, er det bedst at tage den ud aftenen før man skal bruge den, give den lidt nyt at arbejde med og så lade den stå ude, så der kan komme gang i den
Når brødet har kølet lidt af, så nyder jeg endeskiverne med hytteost. Brødet er bagt med surdej, som jeg selv har lavet, men det er muligt at købe en surdej i helsekostbutikkerne
Dressingen til den her ret er min sædvanlige dildcreme, som jeg plejer at lave til lakserouladen. min sygdom i maven er det ikke noget, jeg spiser særligt tit, og da jeg den sidste måned har haft et kraftigt tilbagefald, har det været minimalt med at udfordre maven med lækkerier
Jeg fik dog en overraskelse, da jeg vejede to tortillaspandekager af (som jeg plejer at få) og fandt ud af, at hvis der var oksekød i midten, var pandekage og oksekød det eneste der i så fald kaloriemæssigt var plads til
hjemmebagte småkager, konfekt og alt det andet gode, men fordi jeg helst skal kunne hænge sammen til at kunne spise med juleaften, er det helt anderledes for mig, fordi jeg er nødt til at spise endnu mere påpasseligt, end jeg plejer, så jeg ikke bliver syg
Jeg plejer at infomere om mulighederne for bestilling af vegansk mad i julen nederst i min ultimative guide til en vegansk jul, men i år har jeg valgt at skrive om dem i et separat indlæg, fordi der simpelthen er så mange fantastiske muligheder i år, og det gør det nemmere at få øje på dem og finde dem frem igen
Lad brødet afkøle på en rist. Rør gæren ud i vandet og tilsæt surdejen under omrøring. 7 dl koldt vand5 g gær2 dl surdej700 g hvedemel200 g stenformalet rugmel50 g maltmel50 g kastanjemel30 g havsalt25 g ristede sesam25 g ristede hørfrøFremgangsmåde. Jeg plejer at tænde ovnen på 250 grader og sætter skålen ovenpå komfuret. 2 dl surdej
Om morgenen plejer jeg at tage bagepapiret og brødet op ad formen og sætte det ind i ovnen. Begynder massen at blive lidt sort på overfladen, kan dette bare skrabes af og surdejen kan igen bruges
Nyt hjemmebagt rugbrød fra i morges med masser af smukke kernerUndervejs i jagten på det perfekte rugbrød leger jeg med forskellige opskrifter og eksperimenter
Jeg plejer at lave dejen om aftenen og bage bollerne om morgenen. Men hvis den slipper skålen, er man som regel også nået i mål, så det plejer at være et fint pejlemærke