En surdej er faktisk ikke så besværlig at lave eller bage med, som man måske går rundt og tror. Surdejen er mest kendt for, at være det hævemiddel man bager rugbrød med frem for gær, men en surdej kan sagtens bruges til lyst brød også
Tilsæt ingredienserne fra den pågældende dag, og rør surdejen et par gange iløbet af dagen. Nu skulle surdejen gerne snart begynde at boble og dufte syrligt
Surdejen i gang. den over i mit fine nye ”surdejs-glas”. længerevarende surdejs-forhold (. Surdej. Surdejsstarterens skal have konsistens nogenlunde som en tynd pandekagedej, og den skal opbevares ved stuetemperatur i en delvist lukket beholder, der tillader dejen at ånde
Jordskok/sød kartoffel suppe. Hvis man slår suppeopskrifter op på nettet, kommer der (som med alt andet) mange forskellige tilgange til at lave suppe på
For et par uger siden var jeg ude at spise sammen med to af mine ve-ganske gode blogger-venner. Thomas fra Kærlighed & Kikærter og Henriette fra Grøn, Sund & Lækker
Lad det være sagt, det er ikke alle der har succes med deres surdej i første forsøg, men lad det ikke skræmme dig væk, når det lykkedes er det nemlig det hele værd
Så skal der laves surdej. En surdej giver en god smag til brød, og så holder den meget længe. Du skal selvfølgelig også tilsætte mere til din surdej, hver gang du bruger noget af den
Jeg har altid, da jeg var yngre, syntes at surdej, var noget underligt, besværligt noget, og jeg har ikke rigtigt været klar over, at det faktisk kan bruges til andet, end bare rugbrød, ikke før jeg begyndte at undersøge det rigtigt, her i vinter, hvor min far en dag, ud af det blå sagde "Hvornår skal du i gang med at bage rugbrød
Når man surfer rundt på de amerikanske paleo-sider, får man indtryk af, at blomkålsmos er det fedeste i verden og bestemt smager bedre end kartoffelmos
som sagtens kan måle sig med et godt hjemmebagt rugbrød – takket være glutenfri surdej. At lave og passe en glutenfri surdej er ikke mere besværligt end at lave en almindelig surdej
Som tidligere omtalt her på bloggen, så bliver jeg mere og mere begejstret for at bage mine egne brød - derfor må jeg selvfølgelig også have min egen surdej, som jeg fremover kan bruge i min brødbagning
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.