Italienere bruger især pesto som pastasovs og i lasagne. Den traditionelle opskrift her foreskriver egentlig, at du bruger en morter, hvor skålen er i marmor og støderen i træ
Tomat pesto lavet på soltørret tomater og solsikkekerner. 200 g soltørrede tomater (hvis du bruger soltørrede tomater i olie, skal olien hældes fra, og der tilsættes kun halvdelen af olien)3 dl olie2 hvidløgs fed2 spsk solsikkekerner2 tsk salt2 tsk sukker1/2 tsk chili pulverBlend det hele
En pesto skal jo være ganske tilpas – ikke for fin og ej heller for grov, så vores blender (en KitchenAid) har en pulse-funktion så man blende lidt ad gangen
Jeg bruger minihakkeren til min stavblender, når jeg laver pestoen. Jeg bruger bl. Jeg starter altid med at blende mandler for sig selv først – det synes jeg er nemmest
Drys lidt olie udover hele brødet (Bruger du tangpesto, skal der ikke olie på). Server det til din salat, til buffeten når du har gæster, til aftensmaden eller som et mellemmåltid
Således er mulighederne mange og ved at prøve dig frem kan du jo finde frem til lige netop den variant som du synes smager bedst – det kommer selvfølgelig også an på hvad du serverer den til
Hvis man bager mere end en bageplade ad gangen, skal de have lidt mere. Hvis du har lyst til lidt alternative pizzaboller, så vil en ide være de lækre luksus pizzaboller med pesto, parmaskinke, sharonfrugt og mozzarella