Flutes med surdej opskrifter

Flutes med surdej

Flutes med surdej

Få mere smag i dine brød med lidt surdej og længere hævetider. Hæld dejen ud på et meldækket bord og pas på med at slå og trække for meget i det for så mister det noget af sin luft
Sprøde, smagfulde flutes uden surdej

Sprøde, smagfulde flutes uden surdej

Hvordan laver man et flute med rigtig god smag uden brug af surdej. Men nogle gange har man bare travlt, og man vil alligevel gerne have et flute med lækker smag
Let og lækkert Morgen brød / boller / flutes

Let og lækkert Morgen brød / boller / flutes

Jeg prøvede for nogle år siden at lege medsurdeje til hvidt brød, og det fungerede da også sådan nogenlunde godt, jeg var bare vildt dårlig til at holde den i live og så forsvandt det sjove lidt (ja og så nåede vi ikke at spise alt det brød jeg lavede
Verdens Bedste Brød

Verdens Bedste Brød

Men man kan lave fornuftige flutes og fantastiske pizza bunde. Kan jeg erstatte gæren medsurdej. Bland så salt og mel ned i vandet, og rør sammen med hænderne eller en grydeske
Majsboller

Majsboller

Skær boller ud af dejen og placer dem på en bageplade ( man kan med fordel bruge en flutes bageplade hvor der er huller i )
Kernekanter

Kernekanter

Du kan med fordel bare dem på en flutes bageplade, det gør jeg næsten altid når jeg bager boller, de er rigtig gode med deres perforering
Pandekager

Pandekager

Flutesmed soltørrede tomater. Jeg ved godt at der er mange som bager medsurdej, og at det smager helt fantastisk
Det Nye Brød fra HTH

Det Nye Brød fra HTH

Næste dag, hældes dejen ud på et bord med mel og dejen skæres ud med en kniv eller en spartel, til boller som placeres på en bageplade eller meget ferne en flutes bageplade der er perforeret
Surdejsbrød med ølandshvede og hørfrø

Surdejsbrød med ølandshvede og hørfrø

og brød/flutes i ca. Surdejsbrødmed Ølandshvedemel og hørfrø. For du kommer rigtig langt ved at have en god ovn, der virkelig kan fyre godt op for varmen, og det er også ret fordelagtigt med en køkkenmaskine, der kan ælte med dejkrog
Flutes

Flutes

Brød bliver bedre med en surdej og har man ikke en surdej, så med en fordej. Normalt er flutes lavet af hvidt mel, men hvis man ønsker et mere groft udtryk og smag, kan man bytte halvdelen af melet ud med groft hvedemel, eller måske grahamsmel
Flutes

Flutes

Foruden gode bageopskrifter, er der tips og tricks til alt der har med bagning at gøre, eksempelvis "hvordan man former flutes, inden de skal i ovnen"
Opskrift På Flútes

Opskrift På Flútes

Som I kunne læse i det forrige indlæg, er jeg lige nu igang med et surdejsprojekt. Jeg valgte at drysse med blå birkes og sesamfrø, men det er op til én selv
Hvedeboller med Rugkerner

Hvedeboller med Rugkerner

Du kan med fordel bruge en flutes bageplade, det bruger jeg stort set altid selv til boller ( læs mere og bageplader her )
Solboller

Solboller

Jeg bruger ofte selv en flutes bageplade, som giver en virkelig godt resultat. Surdejsbollermed kruska, Hævetid
Pastinakbrød

Pastinakbrød

Jeg så opskriften i Samvirke, og da det lige passede med at jeg havde en enkelt pastinak liggende i grøntsagsskuffen som trængte til at blive brugt, var det perfekt at prøve
Sandwichbrød

Sandwichbrød

Jeg undlod det med nogle af dem og de blev så til flutes i stedet. Denne opskrift kan varieres på forskellige måder, så fortvivl ikke hvis den opskrift jeg kommer med her i starten ikke lige er hvordan du normalt bager
Baguette

Baguette

Baguette eller flutes, som de også kan kaldes er et herligt multibrød. Baguette passer fint som tilbehør til maden til festen, som sandwich på skovturen, som morgenmad eller bare en skive godt brød med ost om eftermiddagen