Blend rugkernernemed olien, til de er findelte. Hummus af perlerug er dejlig som frokostret eller som hovedret sammen med en fyldig salat som fx en kartoffelsalat
Vi er så vant til at tænke på rug i forbindelse med rugbrød, at vi nemt kan glemme, at kogte rugkerner smager vidunderligt som tilbehør, i salater og – som her – som bund for grøntsager
Vi kan godt lide lidt grove boller, og når først man har vænnet sig til processen, med at lave dejen dagen i forvejen, er det super simpelt at lave koldhævet bagværk ala verdens nemmeste brød, hvor der ikke skal æltes men blot røres sammen og ventes
Kom rugkernerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Jeg har her lavet dem i en grov udgave med en masse fuldkorn, så de mætter dejligt og bidrager med kostfibre
Savner slet ikke hvedeboller når man kan lave disse. Det er dog lidt af et mysterie, hvordan du kan undvære halvdelen af melet, men hvis du er tilfreds med konsistensen og resultatet, er det vel helt ok
- og nøøøjh hvor er det lækkert og nemtIkke nok med at det både er lækkert og nemt, så er det jo også et ganske sundt brød, hvilket er en væsentlig faktor i denne "kur og tortur" tid - og NEJ, jeg spiste ikke den flotte "rose" af smør der så fint er placeret ovenpå et par skiver af dette guddommelige lækre rugbrød på billedet ovenover, for jeg er jo på kur
kartoffelsalat med hele rugkerner. Hvis du vil være sikker på at følge med i de nye opskrifter her på bloggen, så tilmeld dig E-mail abonnementet, se nedenfor th
Hjemmebagt rugbrød med tørrede figner - har du nogensinde smagt det. 300 skårne/knækkede rugkerner. 3 l (smurt med olie, hvis ikke det er en slip-let form), og pak formen godt ind i film og sæt den i køleskabet i min. Pensl brødet med lidt vand og drys kerner udover og bag brødet i 90 min. 300 skårne/knækkede rugkerner
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.