I søndags købte vi en svineculotte og den blev i dag forkælet med et kærligt asiatisk spark. Marinade. Chilien og koriander finthakkes og ingefæren rives, hvorefter disse smagsgivere ligges i en frysepose sammen med culotten
Steg en stykke oksekød, fx oksefilet, roastbeaf, cuvette eller culotte. Når kødet har trukket efter stegningen, skæres det i passende stykker og vendes i marinaden
Forleden lavede jeg bagt græskar som tilbehør til en culotte steg. Pluk bladene af timiankvistene og rør en marinade af finthakket hvidløg, timian, chili, citronsaft, olivenolie, salt og lidt peber
Vinaigrette/Marinade. 4 skiver storfe, ca 600 gram (jeg brukte ferdig skivet culotte)2 pakker cherrytomater1 agurk1 rødløk1 stor avocado2 røde chili1 håndfull friske mynteblader1 bunt frisk koriander5 kaffirlimeblader50 gram usaltede peanøtter (jeg bruker røde, kjøpt i innvandrerforretning)Slik gjør du det
Hæld vandet med marinaden i og bring det til kogning. Ingredienser700-900g kalvekød(fx culotte, cuvette)50g tørrede shitake svampe50g tørrede skyørerJordnøddeolie 1 spsk