Boller med maltmel opskrifter

Kirstens boller

Kirstens boller

Når bollerne sættes i ovnen, sprøjt da med en vandforstøver for at starte bagningen med damp. med et syrnet mælkeprodukt)
Bryggerboller

Bryggerboller

Jeg har lavet masser af brød med malt og jeg tror aldrig jeg bliver træt af den dejlige let bitre smag man får fra brændt maltmel
Varme Vinterboller

Varme Vinterboller

Bollermed surdej, Tidsforbrug. Men det gælder nu også Ølandshvede som også har et glutenindhold, hvor emmermel mere er med til at give et lidt mørkere brød med masser af aroma
Valnøddebrød

Valnøddebrød

For Peter er nemlig i gruppe med en på uni, som havde efterspurgt nogle gode og luftige valnøddeboller/brød, så det sprang jeg da lige ud i
Koldhævede grovboller

Koldhævede grovboller

Koldhævede grovbollermed Ølandshvede og maltmel. Dejen fordeles på bagepapir med to skeer (den er meget våd
Limfjordskanter

Limfjordskanter

Fuldkorns surdejsbollermed honning og kerner, Tidsforbrug. Opskrift på Surdejs Grovboller. Spis straks med noget lækker ost med smag i, f
Valnøddeboller

Valnøddeboller

Efter hævning formes bollerne og stilles på bageplader belagt med bagepapir. Lunken vand ( noget af vandet kan med fordel erstattes med en mørk øl )
Kernekanter

Kernekanter

En opskrift på rug kernebollermedmaltmel. Surdejsbollermed malt og kerner, Tidsforbrug. For at give lidt rugbrødsstemning til bollerne, har jeg brugt en del brændt maltmel som udover farven også giver en dejlig bitter sidesmag
Maltboller med mørk chokolade

Maltboller med mørk chokolade

maltmel. Nyd bollerne lune med smør på. Disse boller er egen kreation. Tilsæt resten af vandet, sirup, salt, maltmel, grahamsmel og smeltet smør og pisk det sammen
Tranebær- og gulerodsboller

Tranebær- og gulerodsboller

Pensel bollernemed mælk og drys evt med mel, havregryn, sesamfrø eller anden topping. Det søde tranebær sammen med den knasende gulerod er en utrolig god kombi
St. Patricks day boller

St. Patricks day boller

Farver har det med at fortælle vores hjerne noget om det vi spiser og det er helt forkert at kigge på grønne boller og opleve at de rent faktisk smager af … boller
Koldthævede, grove skagenslapper

Koldthævede, grove skagenslapper

Bollerne her er også et resultat af en sjat durumkerner (dem fra finax), en slump maltmel og små poser med forskellige kernerester
Mørke Müsliboller

Mørke Müsliboller

Grovbollermed müsli, Hævetid. Jeg valgte at bruge en blanding med rosiner, abrikoser, æbler og hasselnødder, men du kan bruge hvilken som helst slags
Rustikke rugboller med malt og femkorn

Rustikke rugboller med malt og femkorn

Et nyt eksperiment skulle afprøves - at bage medmaltmel. Oplæs gæren i vandet og bland surdej, rugmel, maltmel og femkorn i det opløsningen
Rugbrød – med kerner, hvedemel og svedjerug

Rugbrød – med kerner, hvedemel og svedjerug

Jeg bager normalt kun boller på tid og så grydebrød indtil låget skal af. Farvningen er lidt mindre end maltmelet, samtidig med at det giver lidt sødme til brødet
Rugbrødssnack

Rugbrødssnack

Jeg havde en travl søndag hvor jeg udover rugbrød bagte blåbærsnurrer og boller på purpurmel og som en glad hjemmebager har jeg kun én ovn og når den samtidig lige skal bruges til at stege noget kød i en stegeso, så gik det ud over rugbrødet
Solboller

Solboller

Det blandet medmaltmel og øl giver nogle flotte gyldne, sprøde og særdeles velsmagende boller. Surdejsbollermed kruska, Hævetid