Min veninde Sus bød forleden på disse fantastisk gode (og flotte) cookies – eller store småkager om man vil – som hun har fundet opskriften på i Femina
Sæt ti kugler af massen af på en bageplade med god plads imellem kuglerne. Tilsæt alle de andre ingredienser pånær chokoladeog blend til du har en ensartet masse
Jeg har således lavet denne med mørk chokoladeog hasselnødder (klart min personlige favorit), mørk chokoladeog appelsinskal (kommer stærkt lige efter) og endelig hvid chokolade/lakrids (jeg er måske ikke så meget en lakrids-pige)
Her tænker jeg at lave diamant-formet småkager til dem med citronskal og vanilje. Her får du så opskriften på, hvordan man laver basisdejen til disse småkager, også kan du selv tilføje citronskal, chokolade, lakrids eller en anden lækker smag
Når småkagerne er afkølet kan de lægges sammen med en kugle lakridsis i midten. For at starte med the later, så er opskriften på småkagerne fra Brown Eyed Baker
En anden juleopskrift var disse Sunde chewy julesmåkager, som også sagtens kan laves efter jul måske med andre krydderier som vanilje eller lakrids – det må jeg ihvertfald prøve
Efter afkøling virker småkagerne mere sprøde. Jeg har fået afprøvet to forskellige slags cookies - en medchokoladeog en medlakrids, og især de sidste blev rigtig fine
For langt de fleste er december måned måske lidt mere usund end de andre måneder på året, der bliver spist lidt flere godter og der er måske ikke tid til så meget motion, da der skal bages småkager, deltages i julefester, købes julegaver osv
Grunden er at de her kugler er et rigtig godt alternativ til traditionel konfekt ogsmåkager. På billedet nedenfor er der lavet dadelkugler med kokos oglakrids
Jeg har tilbragt dagen i dag med min skønne veninde Sus, som medbragte en kæmpe dåse af hendes efterhånden berømte småkagermedlakrids, hvid chokoladeog pistacienødder