Den, der skal steges langsomt i gryde, til den bliver mør og lækker. Og mad til årstiden, hvor den bidende vind garneret med små, spidse snefnug giver røde kinder og dryppende næser
Tykkam, den udskæring man traditionelt bruger til gammeldags oksesteg, er ikke grillegnet. Tag kødet op, dup det tørt og brun det grundigt på alle sider i en stegegryde
Den opskrift passer til alle oksestege – store som små. Stegen laves på den sædvanlige måde. Forårsløgene skal bare dampes i letsaltet vand i en tre-fire minutters tid
Løg og hvidløg snittes fint og steges gennemsigtige uden at blive brune i god olivenolie, risene puttes i og blancheres med til de også er blanke med en lille hvid kerne
Når saucen er lige ved at være klar steges jomfruhummerhalerne et minuts tid på ryggen, sluk for blusset, smid en klat smør på panden og lad dem få lidt eftervarme mens du anretter
eks et stort stk gammeldaws oksesteg, det vendes så porerne er lukket, så tilsætter man lidt f. man kan enten købe friske rødbeder og selv koge dem (økologiske er bedst), det ta'r lang tid at koge dem, men smager skønt
Det startede med at jeg havde 20 g gær tilbage efter jeg havde bagt spelt boller med cornflakes, og jeg havde endnu ikke bestemt hvad vi skulle spise til aften, Så tænkte jeg, at det passede da vist lige til pita brød, det er lang tid siden vi har fået det. Jo der var en rest med 300 g oksesteg i fryseren + en pakke bacon, det giver en god smag at blande i. De 300 gr oksesteg blev skåret i små tern
Gammeldags oksesteg. Men det er ikke kun stege, det tager tid at tilberede. For at få lov at lege med i denne gruppe skal man være over en time om at blive færdig med at koge, syde, stege, boble – og gerne mere