Gammeldags oksesteg gryde opskrifter

Oksesteg, gammeldags og på nordisk – med hyben og porrer

Oksesteg, gammeldags og på nordisk – med hyben og porrer

Den, der skal steges langsomt i gryde, til den bliver mør og lækker. Tykkam – den gammeldagsoksesteg. Steg baconternene i en stegegryde og brun derefter stegen på alle sider i det fedt, der smeltede af ternene
Simret oksegrydesteg på italiensk

Simret oksegrydesteg på italiensk

Her er det en lille grydesteg – et stykke snøret tykkam af den slags, man normalt bruger til gammeldags, grydestegtoksesteg – der er tilberedt på bedste, toscanske vis, og hvis du har lyst til at prøve det samme, kommer opskriften her
Gl. Dags Oksesteg i Romertopf

Gl. Dags Oksesteg i Romertopf

Jeg havde fået en vild lyst ti gammeldagsoksesteg og havde fået på hjernen at den skulle laves i min romertopf eller stegeso (herre grimt navn
Nytårsmenu / Godt nytår

Nytårsmenu / Godt nytår

Husk at give dem rigeligt med tæsk med en grydeske undervejs. _____Første forretKammusling med glaskål og ærterAnden forretLøgconsommé med røget helleflynder, blødkogt æg og fritterede løgringeMellemretChampagnegranitéFørste hovedretJomfruhummer og fritteret torsk med champagnesauce og ræddikesalatAnden hovedretGammeldagsoksesteg med katoffelterrine og selleripuré med ramsløgDessertPistaciecreme med pistaciekaramel og vanilleis_____Kammusling med glaskål og ærter4 kammuslinger1/2 glaskålÆrterÆrtemayonaiseOlivenolieDildFrys kammulingerne (eller køb dem frosne) og snit de frosne muslinger i tynde skiver på mandolinjern. Fritterede løgringe2 zittauerløg1/2 l neutral olieVarm olien i en gryde til den syder om tændstik når du stikker den i. Champagnegranité2 dl champagne1 dl vand60 g sukkerCitronskalVarm vand og sukker i en gryde til sukkeret er opløst, tilsæt citronskal og champagnen og lad bruse af. Gammeldagsoksesteg med kartoffelterrine og selleripure med ramsløg(eller slet og ret "kagetallerkenen")1/2 kg oksebrystFrisk timianSaltPeberGnid kødet med salt, peber og timian, stil i ovnfast fad dækket med film og tilbered i ovnen i 12-14 timer ved 65 grader. Pistaciecreme med pistaciekaramel og vanilleis50 g pistacienødder1/2 l mælk1 æg4 æggeblommer80 g sukker1 knivspids saltBland finthakkede pistacienødder med mælk i en gryde og bring i kog
Grydestegt oksemellemskært

Grydestegt oksemellemskært

Stegen er vel egentligt også det man kalder gammeldagsoksesteg. 1,5 kg oksemellemskærtsmør eller olie til bruningca 1½ L vand3 boullionterninger2-3 gulerødder1-2 løg3 lauerbergbladesalt og frisk kværnet peberStegen brunes godt i en gryde. Lad gryden småsimre i 2 timer

Stegt flæsk i ovn m/ persillesovs

Smelt smør i en gryde, og tilsæt melet under piskning. Tag gryden af kogepladen, og vend hakket persille i sovsen, og lad den stå under låg indtil servering

Løgsuppe

Gammeldagsoksesteg i Römertopf & Kartoffelmos m/persille. Løg og hvidløg snittes fint og svitses gyldne i smør i en gryde

Jomfruhummere

Gammeldagsoksesteg i Römertopf & Kartoffelmos m/persille. 2) Varm en stor gryde op og kom dem i. 4) Rør godt rundt og steg dem i en gryde i ca

Kalvefrikassé

Gammeldagsoksesteg i Römertopf & Kartoffelmos m/persille. Mørbradgryde - der smager. 2) Brun kødet i en større gryde i lidt smør. 6) Tilsæt laurbær, persille, timian, rosmarin og tomater skåret i kvarte i gryden. 7) Læg låg på gryden, kog op og lad det simre i en go' times tid

Blåmuslinger

2) Kom hvidvin i en gryde, bring i kog og kom muslingerne i. Gammeldagsoksesteg i Römertopf & Kartoffelmos m/persille 2 stk Hvidløg, fed

Simremad

Gammeldagsoksesteg. Og så er det bare at lave forberedelserne, sætte gryden, bradepanden, stegepanden, taginen, stegesoen eller hvad du bruger over blusset, på grillen eller i ovnen

Safranris

Gammeldagsoksesteg i Römertopf & Kartoffelmos m/persille. Kom dem i en gryde med lidt smør og steg dem gyldne

Risengrød

Gammeldagsoksesteg i Römertopf & Kartoffelmos m/persille. Det er meget vigtigt at du er opmærksom og holder øje med gryden så tit som muligt