Den, der skal steges langsomt i gryde, til den bliver mør og lækker. Tykkam – den gammeldagsoksesteg. Steg baconternene i en stegegryde og brun derefter stegen på alle sider i det fedt, der smeltede af ternene
Her er det en lille grydesteg – et stykke snøret tykkam af den slags, man normalt bruger til gammeldags, grydestegtoksesteg – der er tilberedt på bedste, toscanske vis, og hvis du har lyst til at prøve det samme, kommer opskriften her
Husk at give dem rigeligt med tæsk med en grydeske undervejs. _____Første forretKammusling med glaskål og ærterAnden forretLøgconsommé med røget helleflynder, blødkogt æg og fritterede løgringeMellemretChampagnegranitéFørste hovedretJomfruhummer og fritteret torsk med champagnesauce og ræddikesalatAnden hovedretGammeldagsoksesteg med katoffelterrine og selleripuré med ramsløgDessertPistaciecreme med pistaciekaramel og vanilleis_____Kammusling med glaskål og ærter4 kammuslinger1/2 glaskålÆrterÆrtemayonaiseOlivenolieDildFrys kammulingerne (eller køb dem frosne) og snit de frosne muslinger i tynde skiver på mandolinjern. Fritterede løgringe2 zittauerløg1/2 l neutral olieVarm olien i en gryde til den syder om tændstik når du stikker den i. Champagnegranité2 dl champagne1 dl vand60 g sukkerCitronskalVarm vand og sukker i en gryde til sukkeret er opløst, tilsæt citronskal og champagnen og lad bruse af. Gammeldagsoksesteg med kartoffelterrine og selleripure med ramsløg(eller slet og ret "kagetallerkenen")1/2 kg oksebrystFrisk timianSaltPeberGnid kødet med salt, peber og timian, stil i ovnfast fad dækket med film og tilbered i ovnen i 12-14 timer ved 65 grader. Pistaciecreme med pistaciekaramel og vanilleis50 g pistacienødder1/2 l mælk1 æg4 æggeblommer80 g sukker1 knivspids saltBland finthakkede pistacienødder med mælk i en gryde og bring i kog
Stegen er vel egentligt også det man kalder gammeldagsoksesteg. 1,5 kg oksemellemskærtsmør eller olie til bruningca 1½ L vand3 boullionterninger2-3 gulerødder1-2 løg3 lauerbergbladesalt og frisk kværnet peberStegen brunes godt i en gryde. Lad gryden småsimre i 2 timer
Smelt smør i en gryde, og tilsæt melet under piskning. Tag gryden af kogepladen, og vend hakket persille i sovsen, og lad den stå under låg indtil servering
Gammeldagsoksesteg i Römertopf & Kartoffelmos m/persille. Mørbradgryde - der smager. 2) Brun kødet i en større gryde i lidt smør. 6) Tilsæt laurbær, persille, timian, rosmarin og tomater skåret i kvarte i gryden. 7) Læg låg på gryden, kog op og lad det simre i en go' times tid
Gammeldagsoksesteg. Og så er det bare at lave forberedelserne, sætte gryden, bradepanden, stegepanden, taginen, stegesoen eller hvad du bruger over blusset, på grillen eller i ovnen