hvidløg ud med frisk chili eller forskellige urter. Det traditionelle indiske Naanbrød der normalt laves i en tandori ovn hvor dejen klaskes på siden af en opretstående stenovn og medmindre man er indehaver af denne ret store indiske ovn må man tænke alternativt og samtidig opnå den hårde varme som tilbereder brødet ved høj varme og kort bagetid
Tzatzikien og brødet er med til at gøre retten lettere. Snit løg og hvidløg fint kom i en stor skål sammen med oksekød, tomatpuré, paprika, oregano, mel, æg og en god portion salt og peber
Server med ris og Naanbrød. Smag til med salt, peber og evt. 4 fed hvidløg. Start med at skære kyllingen i mindre tern og kom i en skål sammen med græsk youghurt, skal og saft af 1 lime, groft hakket hvidløg, finthakket chili, tomatpure, paprika, garam masala, gurkemeje og en god omgang friskkværnet peber og salt. 4 fed hvidløg. Start med at skære kyllingen i mindre tern og kom i en skål sammen med græsk youghurt, skal og saft af 1 lime, groft hakket hvidløg, finthakket chili, tomatpure, paprika, garam masala, gurkemeje og en god omgang friskkværnet peber og salt
naanbrød. Server med ris og evt. Skær løg i både, hvidløg og ingefær snittes fint. 4 fed hvidløg. Den frosne fisk placeres oven på det hele, krydr med salt og peber og kom det hele i ovnen i 15 min. 4 fed hvidløg
Servér med et drys paprika og sammen med arabisk brød, Naan eller lign. Jeg tror hemmeligheden ligger i, at moderere indholdet af hvidløg og at hvidløg koges sammen med kikærterne, som giver en lækker mild og blød smag
Det gode ved at bage sit naanbrød selv er naturligvis tilfredsstillelsen i at gøre det selv og friskheden af brødet, men det er også, at du kan variere krydderierne oven på, så brødet får en smag, der harmonerer med den ret, du vil servere det til
Kommes på en bagerist til afkøling, hvis man da ikke bare spiser dem med det samme -naanbrød er nemlig allerbedst lige når de kommer ud af ovnen – mens de stadig er varme
), der blev lavet knækbrød af kerner, desuden blev der lavet Foccacia med havsalt og timian (mmh. ), disse neutrale Naan-brød, grove flutes og banan-kanel boller
Naanbrødene blev også fine, selvom de ikke fik lov at hæve helt nok. I aften har vi fået hjemmebagte Naanmed tyrkisk kyllinge kebab og raita – Det blev godt
Smør brødenemed olie og drys medhvidløg, nigellafrø eller andet spændende. Rør sukker, smør, mælk, æg, salt og mel i (altså alle ingredienserne) og ælt dejen til den er elastisk og blød (jeg "æltede" med en grydeske, dejen er for våd til hænderne, en røremaskine havde været optimalt)