Mandel dackoise laves ved at piske æggehvide og sukker til en marengs. Når fløden-æggecremen bliver tyk, lækker og legertet, hældes den over chokoladen, igennem sigten, for at undgå evt små æggeklumper kommer med
Marengs er altid et hit og fantastisk sammen med både is, flødeskum, chokolade, nødder og frugt. Du kan også lave en stor fuglerede, som du kan fylde op med fx vanilleis og frisk frugt og hakket chokolade
Brænd moussen med en gasbrænder, og så står du eller med en ganske udemærket dessert, hvor den varme marengs gør sig godt sammen med den helt kolde mousse
derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe. Bring fløden lige akkurat op at koge, og hæld det over chokoladen
Specielt denne – hvor bunden er lavet af en marengsmed en masse sunde fedtsyrer fra mandlerne. Denne opskrift er taget direkte fra vores traditionelle Daim iskage, hvorefter jeg har erstattet sukkeret med sødemiddel og den hjemmelavet is med en færdiglavet sukkerfri vanille- eller jordbæris (her brugte jeg Wauw is)
Luftig sej marengs. Jeg lavede ogsånogle fyldt med hvid chokolademousseog lakrids. Åben dåsen og kom fyldet i en skål og rør det let med havsalt efter smag
Den sprøde og seje marengsroulademed lakrids og stykker af mandler rullet sammen med den cremedeog intense chokoladeganacheog de friske jordbær passede bare rigtig godt sammen
Put marengsdejen i en sprøjtepose, og sprøjt små runde bunde ud på bageplader med bagepapir. Pisk æggehvide og sukker til marengs, og vend nøddemelet i