Kold hævet fødselsdagsboller opskrifter

Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

Start med at smelte smøret og bland det derefter i den kolde mælk, som så lunes i en gryde til den er fingervarm
Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

Lad dem køle af på en rist, og server dem lune eller ved stuetemperatur med koldt smør, samt kaffe, the eller varm kakao
Lækre og nemme fødselsdagsboller/teboller

Lækre og nemme fødselsdagsboller/teboller

Nybagte teboller klar til koldt smør. 1 dl olie (fx vindruekerne, bare ikke oliven- eller koldpresset rapsolie). Spises lune med koldt smør og en god kop varm chokolade – også selv om det er sommer på kalenderen 50 g gær. 1 dl olie (fx vindruekerne, bare ikke oliven- eller koldpresset rapsolie)
Rosinboller - de gode fødselsdagsboller

Rosinboller - de gode fødselsdagsboller

Selvom det i dag er årets første forårsdag, så er det noget koldt og vådt udenfor. Bollerne er også de perfekte fødselsdagsboller
Lette luftige lyse boller

Lette luftige lyse boller

Bollerne er luftige og lidt søde, perfekte fødselsdagsboller. 50 g gær4 dl mælk2 æg90 g sukker50 g blødt smør900-1000 g hvedemelRør gæren ud i kold mælk og tilsæt æg og sukker. Stil dem til at hæve lunt på bageplade i 2 timer, hvor de er hævet til næsten dobbelt størrelse
Nemme boller

Nemme boller

Dette er en perfekt fødselsdagsboller, eller til kaffen, men også til morgenmad. Sæt herefter bollerne ind i en kold ovn, og bag dem ved 225 grader i 15-20 min
Mors fødselsdags boller

Mors fødselsdags boller

Min mors fødselsdagsboller er en god gammel klassiker, der er gået i arv i mange generationer. 1 Pakke gærEn halv pakke smør1 Krus lunken vand1,5 Krus koldt vand1,5 Krus mælk3 Spsk olie1 Tsk salt3 Spsk sukkerPassende mel (ca. Smelt smøret, og hæld derefter 1,5 krus koldt vand i, og hæld det hele sammen
Theboller

Theboller

Hævet, klar til bagning. Opskriften minder meget om fødselsdagsboller, eller andre boller hvor der både er smør og sukker i dejen

Müsliboller

Det må hellere være for koldt end for varmt. hævetid). Fødselsdagsboller med eller uden rosiner og æble. For varmt vand ødelægger gærens hæveevne, for koldt vand bevirker bare, at det tager længere tid for gæren at hæve

Varme hveder

Lun mælken – du ved så den har en temperatur der gør at den hverken føles kold eller varm når du stikker spidsen af din (rene) lillefinger ned i den