De er luftige og saftige, bløde og søde, let sprøde udenpå og med lidt ekstra smag fra kardemommen. Det her er opskriften på min mors klassiske fødselsdagsboller
Bollerne bliver lækre og luftige. Det er også en fordel, hvis det er fødselsdagsbollerne, der skal overstås, samtidig med at lagkagen skal lægges sammen og kringlen skal kringles
bløde, luftige, smørfyldte og med masser af kardemommesmag. Opskriften kan også bruges som fødselsdagsboller til kagebordet, som teboller en hyggeeftermiddag eller som krydderboller en langsom søndagsmorgen
Appelsinen smager ikke vildt meget igennem, men jeg synes, at den giver en lidt frisk smag til de luftige boller, som ellers godt kan virke lidt tunge i det, når der også er godt med chokolade i (tænk, at jeg skulle sige det
Alletiders lette og luftige lyse boller fra Kirsten Danielsen Johansen. Men prøv jer frem alt efter hvilken type mel i bruger, det er i hvertfald vigtigt at man ikke bruger for meget mel, for så bliver de ikke lette og luftige, så hæld melet i lidt efter lidt mens i rører, og vurder om dejen lige akkurat kan holde sig i form til boller
Det er nogle store og luftige boller med en smag af kardemomme. Fødselsdagsboller 14 stkHele portionen indeholder 75 propoints/ca 5 propoints pr bolle50 gram gær4 dl lunkent vand1 æg1 spsk olie½ tsk salt2 spsk sukker1 tsk kardemomme650 gram hvedemelRør gæren ud i det lunkne vand
Disse boller er lette og luftige med den helt rigtige fødselsdagsbollesmag. Pynt dem med perlesukker, server dem med smør eller lav en bollekagemand/kone med glasur og farvet krymmel til de søde børn i børnehaven
Et tip er ikke at springe den fulde "hæve tid" over, det er det der gør dem så lækre luftige. Dette indlæg er for at give opskriften på de aller bedste fødselsdagsboller