Eller du kan forme brødet til en aflang franskbrødsform. 4 dl kærnemælk eller valle4 dl rugmel4 dl hvedemel2 tsk salt12 gram gær (¼ pakke). 4 dl rugmel
Til opskriften har jeg brugt min egen franskbrød surdej, som du nemt kan lave selv (opskrift fx hos Meyers eller på andre sites) eller også købe den færdiglavet hos diverse bagere)
Som regel bager jeg boller, men denne gang blev jeg opfordret til at bage et franskbrød. Så indimellem bliver der bagt – eller faktisk ofte, da jeg også godt kan lide at sende det hjemmebagte brød med Silas i børnehaven
Det kan få nyt liv i et franskbrød. Har du et rugbrød liggende i skuffen, som er blevet for tørt til at du gider spise det, så lad være med at smide det ud
gærbrød og lav nogle smagfulde grovboller og franskbrød. Der skal ikke så meget til for at lave en surdej, du skal kun bruge rugmel, fuldkorns hvedemel og vand