Falafel kender de fleste nok til, i form af div falafel ruller man har indtaget i en tur hjem fra byen og jeg har altid synes de var ret lækre, men købe falafel indenholder hvedemel og jeg erkender brat, jeg aldrig nogen sinde har kastet mig ud i at prøve at lave dem, fordi jeg synes det virkelig en smugle uoverskueligt, selvom jeg ikke er bange for at kaste mig ud på ukendt vand
1 dl kikærtemel. Jeg har længe haft lyst til at lave falafler - så i aften skulle det prøves. Jeg besluttede mig for at lave et lidt sundere alternativ til de traditionelle friturestegte og lavede dem i ovnen i stedet for
1/4 tsk)Et drys salt2-3 tsk kikærtemel - Eller alm. 2-3 tsk kikærtemel. Ingredienser. (15-20 stk)150 gram tørrede kikærter1 god håndfuld frisk koriander (gerne mere, hvis man ønsker)1-2 fed hvidløg1 tsk stødt spidskommen (eller mere)1 tsk stødt koriander½ løgLidt cayennepeber (Jeg dryssede bare i, men det er meget forskelligt hvad man kan lide - ca
tahin eller kikærtemel. Mange tror falafel er et svært og tidskrævende projekt. Falafel menes at stamme fra Egypten (ta'amiya) hvor koptere hævner at have lavet de første retter med kikærter, dog er bevismaterialet mangelfyldt