Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Tilsæt mel, sukker, salt, kardemomme, æg og smør og ælt dejen indtil du får en glat og smidig bolledej
Der findes en del forskellige opskrifter på fødselsdagsboller men min indgangsvinkel er at der skal bruges godt økologisk smør med salt, der skal bruges letmælk eller sødmælk og der skal helt klart lidt kardemomme i, men til gengæld holder jeg lidt tilbage med sukkeret, det syntes jeg ikke de behøver
De er luftige og saftige, bløde og søde, let sprøde udenpå og med lidt ekstra smag fra kardemommen. Efter min mening de allerbedste, og dem, som jeg forbinder med børne- og familiefødselsdage gennem hele min barndom
have pandekager og ristet rugbrød med Old Amsterdam, knækyoghurter, croissanter. kardemomme. med jordbærmarmelade uden klumper og måske varm kakao til morgenmad, siger
Kan varieres lige fra kringler til fødselsdagsboller. Med lille, mener jeg nærmere mikro. Melet og kardemomme hældes i, og det røres samme til det meste af væsken er optaget
Du kan med fordel bruge en røremaskine til æltningen. De her er svampede, luftige, har en fyldig smag af kardemomme, og så holder de oven i købet den saftige krumme i flere dage
Derfor forsøgte jeg mig med, at lave dem med udgangspunkt i almindelig krydrede fødselsdagsboller og så lige med lidt kakao, da Oskar elsker den brune farve