Boller med groft speltmel opskrifter

Vores Bedste boller....

Vores Bedste boller....

Når de så har hævet ½ time, ruller jeg dem til boller, pensler dem med æg, og vender dem i kerner og birkes som jeg har lagt på en tallerken så man bare kan rulle dem på den
Fuldkorns Gnavebrød

Fuldkorns Gnavebrød

Der skulle naturligvis også "fejres" herhjemme, så tirsdag aften baksede jeg en dej sammen, smed den på køl natten over, og dagen efter var der boller klar til en tur i ovnen
Sandwichboller med chiafrø

Sandwichboller med chiafrø

Bland vand, chiafrø, gærblandingen og ægget medspeltmelet og pisk det godt sammen. Opskriften tager udgangspunkt i Jette Rosendals opskrift på bloggen Bagning med Budget – jeg har bare brugt lidt andre ingredienser hist og her alt efter, hvad jeg havde i huset, da jeg skulle bage madpakkeboller i går
Valnøddeboller med æble

Valnøddeboller med æble

speltmel½ dl. Jeg har her fyldt bollernemed valnødder og revet æble. Ælt dejen igennem med så meget hvidt mel som den kan tage
Lækre løgbrød m. tomat

Lækre løgbrød m. tomat

 Lad brødene/bollerne efterhæve i ca. et perfekt og groft madpakkebrød med god smag og lækre ingredienser

Grove bananboller

Så disse små bananboller er også lidt af et forsøg, som jeg helt sikkert skal eksperimentere videre med
Müslibolle og vitaminboost

Müslibolle og vitaminboost

De smager fantastisk, de er meget sundere end almindelig boller eller rundstykker og så er børnene også helt vilde med dem
Surdejsboller - glutenfrie

Surdejsboller - glutenfrie

Bollerne her bliver lettere faste, men stadig gode og med en skøn syrlig. Den originale opskrift med. honning, øl, groft rugmel og en grovere hvedeart – sikkert spelt
Ølandshvedeboller med surdej

Ølandshvedeboller med surdej

Lækre, sprøde, saftige ølandshvedeboller bagt med surdej – en bid af himlen. Og nyd også, at du har lækre, saftige boller i mange dage

Originale vikingefladbrød

Vikingerne lavede ikke boller, men fladbrød. stentøjsbeholder med dejrester. honning, øl, groft rugmel og en grovere hvedeart – sikkert spelt
Spinatbagels

Spinatbagels

Lav et hul i midten af bollernemed pegefingeren. Fugt den ene ende med vand og sæt pølserne sammen til ringe
Æblebolle med kanel og ingefær

Æblebolle med kanel og ingefær

Riv æblet groft, og den friske ingefær fint. Derefter tilføjes først sigtemel, og speltmel. Pensl med mælk og drys med sesamfrø
Koldhævede æbleboller

Koldhævede æbleboller

Pensl bollernemed sammenpisket æg og drys med hasselnøddeflager, birkes og sesamfrø. Dæk skålen med husholdningsfilm og stil den i køleskabet til næste dag
Brændenældeboller

Brændenældeboller

Jeg ville med vilje ikke lave stykkerne for små, for jeg ville meget gerne kunne se dem i de færdige boller