Den traditionelle måde er at bruge en gaffel. Hvis du har et af de traditionelle firkantede rivejern, så kan du bruge den side med de spidse kradsende grater og bare rulle tomaterne hen over
Du kan godt komme en lille skive æble i, men det er ikke den traditionelle form for æbleskiver. Undertiden sker det, at retter får navne, som man må undre sig over, hvorfor dog i alverden, de har fået lige netop det navn
Men her får du en opskrift på de mere traditionelle. Grøntsager, gryderetter, nudler, ris. Samosa er en ret, der i særdeleshed er udbredt i Mellemøsten, det nordøstlige Afrika, det indiske subkontinent og dele af Centralasien
I min madverden er den et perfekte tilbehør til den traditionelle julemiddag med juleand, flæskesteg og rødkål, fordi den er frisk og dermed giver et godt modspil til den ‘fede’ julemad
Den er måske ikke tilberedt efter den traditionelle metode, men den smager lige så godt. Bruger du ikke hele krydderiblandingen, kan du hælde den på et glas med tætsluttende låg eller i en pose og bruge den til tyrkisk-, arabisk- eller indisk-inspirerede gryderetter eller lignende
Dette var mit første møde med thailandsk basilikum (jeg fandt den i Kvickly, så den er ikke helt umulig at opstøve) og det er en helt anden oplevelse end den traditionelle basilikum
Jeg har valgt mine egne yndlings krydderier og har udeladt den ellers traditionelle friske koriander, fordi jeg egentlig ikke bryder mig om koriander i større mængder Er du til koriander kommer du en håndfuld groft hakket koriander i sammen med tomaterne og drysser med lidt ekstra inden servering