Sådan for at blande det sunde og det usunde, har jeg her lavet en super grov bløddej, pga. Lad dejen stå og hvile i en times tid, lunt med et hviskestykke over
Derfor lagde jeg aftenen før en dej til koldhævede boller (de nemme og æltefrie nogle), og så lavede jeg en chiagrød med mango, kokos og vanilje, en sundere kokos-nutella og disse sunde blåbærpandekager med fuldkorn
De er super sunde, frysevenlige, nemme at lave og tage med på farten og smager lidt som at spise æblekage-muffins til morgenmad – på den helt sunde måde
De er nemlig ganske ganske sunde og fiberrige - og nåeh ja, ret lækre hvis du spørger mig. Når bollerne er færdighævede pensles de først med et sammenpisket æg og drysses til slut med blå birkes
Inden de sættes i ovnen pensles de med mælk og drysses med hørfrø og solsikkekerner. 1 dl fuldkornsmel. Derefter "formes" bollerne ved hjælp af 2 skeer på bagepapir på en ovnplade og sættes til hævning ½ time. Bages i 20-25 min - alt afhængig af hvor store man har lavet bollerne - ved 180 grader varmluft. 1 dl fuldkornsmel
Emma og jeg besluttede os for at bage i lørdags, men da der var rester efter forskellige cupcakes, endte vi med at bage lækre boller, der udover at være medfuldkornsmel, og derfor ret sunde, også indeholdt lækre efterårs-sager som æbler, mørk chokolade, kanel og mandler
Det syttende og sidste billede er en sundere og lækker opskrift på varm kakao - som kan nydes til havregrødsbollerne, havrealamande, marcipanhorn og julekuglerne/småkagerne eller til julekanelbrødet
Durummel har et lidt højere fiberindhold sammenlignet med almindeligt hvedemel, men i fuldkornsdurummelet, som for alle andre grove typer mel, er melet fremstillet af hele korn inklusiv skaldele og kim, som giver endnu flere sunde fibre til melet
Super nemme boller til en travl hverdag. De frosne spinatkugler overhældes med kogende vand. Pensl med vand og pynt med enten solsikkekerner eller chiafrø