Boller med grahamsmel og fuldkornsmel opskrifter

Koldhævede Boller

Koldhævede Boller

Jeg bruger kun økologiske ingredienser til bollerne, har arbejdet med forskellige slags mel, og synes man får det bedste resultat med mel af god kvalitet
Koldhævede boller med søde kartofler og solsikkekerner

Koldhævede boller med søde kartofler og solsikkekerner

Derudover har jeg brugt fuldkornsmel, så de mætter længere og solsikkekerner for knas. Jeg spiser altid havregrød eller skyr med granola i hverdagen, så det er rart at forkæle mig selv med friskbagte boller lørdag og søndag
Surdejsboller hvor 1/4-del af melet er fuldkornsmel

Surdejsboller hvor 1/4-del af melet er fuldkornsmel

Drys mel på dejen og skær med spatlen, stykker af dejen og læg dem på bagepapiret. Første gang du bager surdejsboller skal du væbne dig med tålmodighed medmindre du skaffer dig en surdej et andet sted fra
Grov focaccia med rosmarin

Grov focaccia med rosmarin

nybagte boller til morgenmaden, nybagt rugbrød eller nybagt brød til suppen. grahamsmel eller andet fuldkornsmel
Sundere chokoladeboller

Sundere chokoladeboller

Kom nu salt sammen med hvedemel og tilsæt både hvedemel, salt oggrahamsmel til resten. For at gøre den syndige lækkerbisken bare lidt sundere, valgte vi at tage en halv portion af dejen til dette surdejsbrød, og blande med ca
Laksesliders med sprøde grønsager og dildcreme

Laksesliders med sprøde grønsager og dildcreme

Bollerne til disse sliders er lavet med en smule fuldkornsmelog pyntet med nigellafrø. Det er forholdsvist nemt og hurtigt at lave, ihvertfald så snart du har bagt dine boller, og så skal du bare fylde dem med dit yndlings burgerfyld

Sundere chokoladeboller

Grahamsmel fremstilles ved at man fintformaler hele hvedekerner med alle skaldele og kimen. Og for at gøre den syndige lækkerbisken bare lidt sundere, valgte vi at tage en halv portion af dejen til dette surdejsbrød, og blande med ca
Lyserøde rødbedeboller..

Lyserøde rødbedeboller..

Bollerne er lavet med to grove meltyper og solsikkekerner. Tilsæt derefter skyr, salt, solsikkekerner, havregryn, fuldkornsmel, revet rødbede og rør det i
Christiania Boller

Christiania Boller

Navnet på bollerne kommer af, at jeg har taget en opskrift med Christiania brød, og har jeg lavet den om til lækre, bløde, knasende bollermed anis, hørfrø, kommen, birkes og drysset dem med skoldet knækket rug
Lækre koldhævede boller

Lækre koldhævede boller

Jeg plejer normalt ikke at bage denne form for boller, koldhævede, men efter at have prøvet disse, så skal jeg klart til det noget mere
Sunde fiberboller

Sunde fiberboller

Inden de sættes i ovnen pensles de med mælk og drysses med hørfrø og solsikkekerner. Gær, salt og olie røres ud i lunken vand til gæren er opløst
Rugklappere

Rugklappere

Denne opskrift er også fra Kristines blog, i ogmed det er samme opskrift som de fiberrige pølsehorn
Grahamsboller

Grahamsboller

Tilsæt salt, havregryn oggrahamsmelog rør godt sammen. Jeg kan godt lide at have hjemmebagte boller i fryseren til morgenmad, en frokostsandwich eller en snack, og i denne uge er det blevet til grahamsboller
Fiberrige luxus squashboller

Fiberrige luxus squashboller

Inden de sættes i ovnen pensles de med mælk og drysses eventuelt med lidt sesamfrø. Gær, salt og olie røres ud i lunken vand til gæren er opløst
Hjemmelavede burgerboller

Hjemmelavede burgerboller

Disse burgerboller er super lækre og samtidig er de grove, så de kan spises med god samvittighed. Opskriften er fra Alletiders Kogebogmed mine egne ændringer
Hjemmelavede pitabrød

Hjemmelavede pitabrød

Tag bollerne frem, når de har hævet. Start med at hælde vand, gær, salt, tipo oo mel og halvdelen af fuldkornsmelet i en røremaskine