Vi eksperimenterer med at lave en masse af slagsen, og i dag blev det til en skøn symfoni af kerner fra den gamle urhvede spelt, laks og den fantastiske proteinrige hytteost
Speltblandingen og havregryn hældes med og der røres mel i til dejen har konsistens som en tyk grød. Man kan også sagtens bruge andre og grovere meltyper eller undlade spelt-bageblandingen og i stedet bruge mere mel
Anret den kolde kartoffelcreme med laksefrikadelle, asparges, ærter og strøg sprød spelt over. Rist speltflager eller grovvalset havre under omrøring i 3-5 min på en stegepande tilsat smør og god rapsolie. 1 dl speltflager el
Kog perlespelten efter anvisningen på pakningen, afdryp og afkøl den. Pluk hjertesalaten i grove stykker, anret dem i en skål eller på et fad og drys den kogte spelt, æble, tranebær, pinjekerner samt mynteblade over
Bland vand, gær majsmel og speltmel og pisk blandingen godt igennem med et piskeris. Både majs og spelt har det med at klumpe, så piskeriset er en god ide
Vi prøvde oss derfor på en variant med speltmel og fibramel. 600 g speltmel. 600 g speltmel. Foccacia. Foccacia er et suverent tilbehør til supper og italiensk mat
200 g groft speltmel. Stil dejen tildækket i køleskabet til næste dag. Form dejen til to brød - gerne lidt skødesløst - og læg dem på hver sin bageplade med bagepapir
Kog spelt efter anvisning på emballagen. Steg spelten i smør på en stegepande under omrøring i ca. Vend rosenkålsblade fra de hele rosenkål og det fede knuste hvidløg i den varme spelt