Brød med spelt opskrifter

Surdej - fra rosin til brød

Surdej - fra rosin til brød

Jeg smider alverden ting i mit brød, smagsmæssigt og struktur-mæssigt skal jeg SE hvordan det fungere, jeg kan ikke nøjes med at få "fordi jeg siger det" - fra nogen

Hvidt brød med god samvittighed

Du også kan vælge imellem spelt, emmer og rugmel til samme pris. Men ja, de smager super dejligt, og man kan sagtens smage, at der er brugt en fuldkornsmel, hvilket giver brødet en lækker struktur og en dybere smag

Spelt og havregryns boller

Da jeg skulle tage brødmed i mødregruppen var det jo en perfekt anledning til at afprøve en ny slags
Langtidshævet grydebagt brød

Langtidshævet grydebagt brød

 Hvis man bager dette brødmed Ølandshvede eller spelt, skal man bruge mere vand. Vent med at skære af det, til det er helt afkølet
Gulerodsbrød med spelt

Gulerodsbrød med spelt

Form dejen til to brød - gerne lidt skødesløst - og læg dem på hver sin bageplade med bagepapir. Lad brødene hæve tildækket et lunt sted i ca
Chiaboller

Chiaboller

Dejen bruger jeg også til madbrød når vi griller,- her pensles de med olie og drysses med favorit krydderier og groft salt
morgenboller

morgenboller

Så får de en halv med i madpakken og en halv med i hånden i bilen – med smeltet smør, for de er stadig lune
Bryggerboller

Bryggerboller

Jeg har lavet masser af brødmed malt og jeg tror aldrig jeg bliver træt af den dejlige let bitre smag man får fra brændt maltmel
Chokolade Smoothie

Chokolade Smoothie

Har eksempelvis allerede bagt Speltbrød og Speltboller og Spelt chokoladeboller. -) Det at bage sit eget brød er ikke hverdag for særligt mange, så der ser man igen en stor forskel til Danmark
Grovbrød

Grovbrød

Grovbrødmed surdej, Tidsforbrug. Start med at blande vand, gær, salt og surdej. Hæld havregryn eller spelt flager ud over brødets overflade og bag dernæst brødet ca
Speltsalat med pesto, tomater og frisk mozzarella

Speltsalat med pesto, tomater og frisk mozzarella

Server salaten som den er eller med et stykke fisk, kylling eller friskbagt brød til. Derfor får I i dag en Middelhavsinspireret speltsalatmed alt godt fra området (og mit køleskab)