For mig var det noget vand, gær, salt og mel klasket sammen, og tju bang, så var der et brød. Og i den forstand er det vel også rigtigt, men det hele PROCESSEN i hvordan du laver et lækkert brød, som gør dig til en god bager, og har gjort mig nysgerrig til at blive bager
Du også kan vælge imellem spelt, emmer og rugmel til samme pris. Men ja, de smager super dejligt, og man kan sagtens smage, at der er brugt en fuldkornsmel, hvilket giver brødet en lækker struktur og en dybere smag
• 250g spelt/fuldkornsmel. 1. Start med at lave en tyk havregrød ud af havregrynene og de 2 dl vand. Tag derefter gryden af varmen og lad smørret smelte sammen med havregrøden
grahamsmel, solsikkekerner, grov spelt, grovvalsede havregryn, revne gulerødder mv. Sådan ca hver anden morgen bager vi boller om morgenen til madpakker
Har eksempelvis allerede bagt Speltbrød og Speltboller og Spelt chokoladeboller. -) Det at bage sit eget brød er ikke hverdag for særligt mange, så der ser man igen en stor forskel til Danmark
Suppen forvandles nemt til en hovedret, hvis du tilsætter et par håndfulde kogte bønner eller kikærter fra fryseren, hele kogte korn som spelt eller perlebyg, fuldkornspasta etc
Jeg elsker brød og boller, der er fyldt med lækre ting. De let bitre nødder er nemlig virkelig gode i brød og boller og giver et dejligt bid til bollerne
Server salaten som den er eller med et stykke fisk, kylling eller friskbagt brød til. Derfor får I i dag en Middelhavsinspireret speltsalat med alt godt fra området (og mit køleskab)