Her ses min morfar i gang med sit arbejde som rugbrødsbager på Hollandske Mølle i Helsingør. Så passer det med den hastighed vi spiser rugbrødmed, de når ikke at mugne
I det her brød bruger jeg perlerug og hel emmer, men du kan sagtens nøjes med en af slagsne. Hold øje med hvordan den vokser, det gældes om at få den ovnen mens den hæver godt, hvis dejen når kanten på din form, så er det bare med at få den ind
20 g gær. 10 dl vand/øl. Bland ingredienserne. Hæv et døgn. Puttes i to smurte forme. Efterhæv 1 time. Bages nederst i ovnen ved 175 grader i halvanden time 2 BRØD
Maltmelet er uundværligt i rugbrød efter min mening og er mere end velkommen i grovbrød og boller. Start med at blande vand, øl, surdej, gær, salt, honning og maltmel og tilsæt dernæst frø og kerner
er der meget ofte øl i de rugbrød som der er opskrift på her på siden. Det giver en dejlig sødme og fylde til det her brød som nærmere sig lidt et fuldkornsrugbrød uden kerner, netop fordi der også er brugt rugmel i opskriften
Jeg besluttede så, at jeg til julefrokosten ville bage rugbrød selv - det blev en succes og nu vil mine børn kun have det hjemmebagte rugbrød, det er jo en succes i sig selv, men kræver så, at jeg kommer igang medrugbrødsbagningen igen
Prøvede en ny opskrift på dansk rugrbrød medølog surdej. Tag brødet ud af formen og lad det køle af. Dette brød blev rigtigt lækkert og svampet og er min nye favorit
En halvt kg surdej tages nu fra og puttes i to glas og stilles i køleskabet. Lige for tiden med at putte tranebær i rugbrødetog hele familien syntes om det