Der til har jeg smørdampet noget spidskål med gulerødder og vendt med lidt rødelinser og så en super lækker sød/stærk dressing til som passer godt sammen med tunfrikadellerne
Mandelfrikadellerne egner sig også rigtig godt som pålæg. 50 g rødelinser. Kog linserne 20 minutter i vand, der dækker. 12 frikadeller, til de er gyldne, ca. Hovedretter 50 g rødelinser
Jeg har selv forsøgt mig med retter som dahl pakora (frikadeller af rødelinser), bitteragurk bagt med lammefyld og drikken ”shrikhand” med roser og kardemomme (lækker flødedrik som drikkes på sommerdage og til bryllupper), som alle var interessante og vellykkede
Kog linserne efter anvisning på pakken, hæld vandet fra og lad dem køle af (de behøver ikke at være kolde - de må gerne være lune)Kom revet løg, gulerod og presset hvidløg i en skålKom de kogte let-afkølede linser i skålenTilsæt alle krydderierne og rasp og rør til du har en ensartet fast fars - tilsæt mere rasp, hvis farsen er for vådVarm et godt skvæt rapsolie op på en pandeTril små frikadeller af farsen og steg dem gyldne og sprøde i olien af flere omgangeLad dem dryppe af på køkkenrulle - og server
Kog linserne møre. Som I kan se, ligner det meget traditionel julefrokostmad (frikadeller, fiskefilet, leverpostej og risalamande), så det ville være meget let at smugle disse ting ind på et traditionelt julefrokostbord, uden at nogen ville se skævt til “den mærkelige veganer”
Quinoafarsen kan som beskrevet bruges som fyld i bagte peberfrugter, men du kan også lave fyldte tomater eller paté af den, eller du kan stege den som frikadeller
Kog linserne møre. Som I kan se, ligner det meget traditionel julefrokostmad (frikadeller, fiskefilet, leverpostej og risalamande), så det ville være meget let at smugle disse ting ind på et traditionelt julefrokostbord, uden at nogen ville se skævt til “den mærkelige veganer”