Så man kan faktisk bage brød kun påsurdej, men det kræver en del øvelse. Det giver brødet en dybde og smag som skiller sig ud fra andre brød, som kun er bagt på gær
Surdejen får brødet til at hæve og blive luftigt på en helt anden måde end gær alene kan – bruger man dem sammen bliver resultatet et lækkert, luftigt brød der smager let syrligt, på den gode måde
Tilsæt ingredienserne fra den pågældende dag, og rør surdejen et par gange iløbet af dagen. Vand og lader den stå på køkkenbordet i et døgns tid så er den klar igen
Stik en kniv ned i glasset og rør i surdejen, sæt låg på og sæt den lunt. Jeg opbevarede dejen i én af de der rørekander med hældelåg – på den måde fik dejen luft og gode bakterier, uden støv og dårlige bakterier
der skal luft til processen, og sæt glasset på køkkenbordet. Sådan starter du en glutenfri surdej. Rør i surdejen med en ren træske et par gange i løbet af dagen
", ja så er det altså smart ikke at skulle bakse med en surdej. Vigtigst af alt, så er denne opskrift nem, og giver samtidig et lækkert brød - endda uden surdej, som åbenbart hverken vil eller kan finde ud af, at samarbejde med mig
Ikke på linje med surdej, men alligevel giver det god smag. Jeg har udviklet nedenstående opskrift, da vi stod og skulle have gæster, men jeg ikke havde tid til at bruge mange timer på hævning, som jeg ellers sædvanligvis gør
Her fået I opskriften på et lækkert koldhævet brød lavet med øl, surdej og ølandshvede. Vi elsker duften og smagen af lækkert hjemmebagt brød om morgenen, og så har vi helt styr på hvad der er i de brød vi selv bager