På surdej opskrifter

Surdej - fra rosin til brød

Surdej - fra rosin til brød

Så man kan faktisk bage brød kun surdej, men det kræver en del øvelse. Det giver brødet en dybde og smag som skiller sig ud fra andre brød, som kun er bagt gær
Våd surdej til lyst brød

Våd surdej til lyst brød

Surdejen får brødet til at hæve og blive luftigt en helt anden måde end gær alene kan – bruger man dem sammen bliver resultatet et lækkert, luftigt brød der smager let syrligt, den gode måde
Glutenfri surdej

Glutenfri surdej

Det er ikke svært at lave en glutenfri surdej. Brug endelig et stort glas, så der er plads til at surdejen bobler op
Surdej

Surdej

Tilsæt ingredienserne fra den pågældende dag, og rør surdejen et par gange iløbet af dagen. Vand og lader den stå køkkenbordet i et døgns tid så er den klar igen
Surdej

Surdej

1,5 dl gammelt surdej. omrøres dagligt. Opfriskes hver 4-6. Dag 3 dl vand. 1 dl hvedemel. 1 dl fuldkornshvedemel
Surdej til lyst brød

Surdej til lyst brød

F. ø. r. s. t. e. g. a. n. m. u. d. j. o. p. ,. k. l. å. i. 1. 0. f. D. v. æ. M. b. y. 2. h. H. G. 3. 5
Surdej - dag 1

Surdej - dag 1

Som den opmærksomme læser måske kan se det genbrugte billede, har jeg  snydt lidt, da jeg allerede satte min surdej over i går
Surdej – en gave til min nabo

Surdej – en gave til min nabo

Stik en kniv ned i glasset og rør i surdejen, sæt låg og sæt den lunt. Jeg opbevarede dejen i én af de der rørekander med hældelåg – den måde fik dejen luft og gode bakterier, uden støv og dårlige bakterier
Surdejen "Simon"

Surdejen "Simon"

Den oprindelige opskrift surdej jeg har tilpasset lidt, kommer fra broedet. Alt blandes sammen og stilles bordet uden låg i et par timer
Surdej

Surdej

Hvad hvis du skal ferie eller ikke lige er hjemme. Så skal der laves surdej. En surdej giver en god smag til brød, og så holder den meget længe

Glutenfri surdej

der skal luft til processen, og sæt glasset køkkenbordet. Sådan starter du en glutenfri surdej. Rør i surdejen med en ren træske et par gange i løbet af dagen
Græskarrugbrød uden surdej

Græskarrugbrød uden surdej

", ja så er det altså smart ikke at skulle bakse med en surdej.  Vigtigst af alt, så er denne opskrift nem, og giver samtidig et lækkert brød - endda uden surdej, som åbenbart hverken vil eller kan finde ud af, at samarbejde med mig
Sprøde, smagfulde flutes uden surdej

Sprøde, smagfulde flutes uden surdej

Ikke linje med surdej, men alligevel giver det god smag. Jeg har udviklet nedenstående opskrift, da vi stod og skulle have gæster, men jeg ikke havde tid til at bruge mange timer hævning, som jeg ellers sædvanligvis gør
Lækkert koldhævet brød med øl og surdej

Lækkert koldhævet brød med øl og surdej

Her fået I opskriften et lækkert koldhævet brød lavet med øl, surdej og ølandshvede. Vi elsker duften og smagen af lækkert hjemmebagt brød om morgenen, og så har vi helt styr hvad der er i de brød vi selv bager