Over bål opskrifter

(Dessert) chokoladekage med kakaomælk

(Dessert) chokoladekage med kakaomælk

Så det er en kage, som samtidig fungerer så fint som dessertkage – hvis der altså er mere tilbage… Det var der i vores tilfælde, for vi supplerede med pandekager overbål senere på aftenen
Opskrift: Fastelavnsboller med hindbærskum

Opskrift: Fastelavnsboller med hindbærskum

Mad overbål. Overfladen skal være glansfuld og lidt fedtet. Mad overbål. Boligmagasinet har været så søde at dele billedet af vores fastelavnslækkerier på deres Instagram
Snobrødsdej

Snobrødsdej

For det bliver lavet over et glødende bål, mens snakken går rundt om bålet, når man er flere – og flere er man som regel
Magisk Marinade til Præriegrill

Magisk Marinade til Præriegrill

De bliver stegt færdige overbålet. og ved bålets skær tilbereder de deres simple aftensmad. en teskefuld af hver, og kødet – tykstegsbøffer – har ligget i marinaden i en times tid, mens Rancherman samlede brænde og fik ild i bålet
Snobrød

Snobrød

Brødet hæver også, når det bager over ilden. Måske fordi der skal både ro og tålmodighed til, og måske fordi man næsten føler sig i et med naturen, når man sidder der ved bålet og tilbereder sin egen mad udendørs
Focaccia

Focaccia

Lad dejen hæve i køleskabet natten over, eller minimum et par timer ved stuetemperatur. Jeg ved ikke, om det er korrekt, og jeg bager det altså i ovnen og ikke i bålet
Cowboy food: Burritos m. oksekød og bønner

Cowboy food: Burritos m. oksekød og bønner

Jeg kan sagtens forestille mig at stå med gryden, overbål, og røre ihærdigt. Men som den moderne cowboy jeg er, rørte jeg ihærdigt rundt over komfuret og hentede mit oksekødet i en køledisk
Toasted chamallows mini ice-cream

Toasted chamallows mini ice-cream

Har du prøvet at riste skumfiduser overbål og efterfølgende mase dem sammen mellem to mariekiks – for så at sætte tænderne i og bare nyde den bløde, seje fidusmasse, der klister dejligt til læberne
Snobrød

Snobrød

Bag snobrødene overbålets gløder i ca. Til Sankt Hans lavede vi snobrød - vi tændte et bål i vore lille bålsted i haven og lavede de dejligste snobrød

Snobrød med rugmel

De stod for aftensmaden, som blev lavet overbål og vi stod for snobrød til efter maden. Bages over gløderne, de er færdige, når de lyder hule og nemt kan tages af pinden

Originale vikingefladbrød

vikingepande overbålet. honning, øl, groft rugmel og en grovere hvedeart – sikkert spelt. I Vikingetiden (år 900 – 1100) brugte man altid surdej til bagning

Laksepakke i folie

Hell over matfløte og sitronsaft. La den ligge i bålet i ca 5 minutter. 80 g laks 20 g rød paprika 20 g oransje paprika 20 g gul paprika 50 g stilkselleri (stangselleri) ½ dl matfløte 1 ss frisk presset sitronsaft nykvernet salt og pepper 2 ss tzatziki Bruk aluminiumsfolie som du bretter dobbelt
Restemad med aubergine og polenta

Restemad med aubergine og polenta

Der blev udrettet en  del i løbet af dagen udover arbejdet. før den gik ned som et rødt, flammende bål, mens jeg holdt i kø på Viborgvej
Colorfood...

Colorfood...

I denne tid laves maden overbål når vejret tillader det, noget borgerne elsker. Vi taler om at de har bålmadsbændelorm, for der bliver sat ekstra meget mad til livs de dage