En rest oksesteg, skåret i så tynde skiver som muligt. Køleskabet bød også på en rest af den spicy dip fra sidste uge, hvor dippen var tilbehør til de friske forårsruller
Skrub jordskokkerne omhyggeligt og del dem evt, hvis de er store. Gnid jordskokkerne med olie, drys groft salt på og bred dem i en lille bradepande eller på en bageplade med bagepapir – så de ligger jævnt i ét lag
Serveres som tilbehør til oksestegen, som en del af brunchbordet, til tapas eller noget helt fjerde. Hovedretten bestod af det lækreste stykke oksesteg, serveret med kartofler, dampede grøntsager, sovs og så sådan nogle spinat tingester i bacon
Tykkam, den udskæring man traditionelt bruger til gammeldags oksesteg, er ikke grillegnet. Om smagen bliver vinterlig eller sommerlig ligger i valg af marinade og i tilbehøret
en rest afpudset steg, fx flæskesteg, lammekølle eller oksesteg. Antal portioner 1 person 2 personer 4 personer 6 personer 8 personer Vælg en rest afpudset steg, fx flæskesteg, lammekølle eller oksesteg 5 forårsløg i tynde ringe ½ dl hakkede friske basilikumblade 175 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30% 1 dåse hakkede tomater 1 rød peberfrugt i små tern 2 finthakkede zittauerløg 3 spsk sød chilisauce 1 tsk groft salt 75 g sorte og grønne oliven Pynt frisk basilikumblad Tilbehør 300 g tørret fuldkornsspaghetti
Jeg skulle i går lave en langtidsbagt oksesteg og lavede disse kartofler som tilbehør. Egentlig er brunede kartofler noget man spiser til jul men jeg elsker dem og har her piftet den traditionelle version op med sesam og citronsaft