Jeg var ikke helt sikker på om det ville lykkes nemlig at lave æblegele af æblemost. Nu havde jeg jo en masser æblemost stående som jeg plejer at lave æblesirup af men æblegele har jeg desværre ikke så tit lavet og det er da en fejl
Bring ‘saften’ i kog, tilsæt et brev gul melatin og lad det koge i ét minut. Det gælder både den klassiske myntegele og den specielle engelske Mint Sauce med eddike
gul Melatin. De er nu blevet forvandlet til en portion rosengele som smager så dejligt. Rosengeleen har fået den smukkeste farve som er umulig at gengive på et foto og smagen er bare skøn ♥
Opskrift1 liter vindruesaft - koges af 2-3 kg vindruer afhængig af hvor saftige de er40 g Melatin (et brev gul)800 g sukker4 spsk citronsaftFørst koges saft af vindruerne. 1 l Saft koges op med melatin og citronsaft i ca 1 min hvorefter sukkeret tilføjes og koges op igen
Rigtig mange har druer i drivhuset og vi når aldrig at spise dem , vi er nok også vant til at få dem uden sten i dag , så tit er de desværre ikke i så høj kurs , druegele er en god måde at få brugt dem på og det smager skønt , til evt and , svinekød , i rødkålen , i skysovsen osv
Det er super ærgerligt med alle de æbler der ligger i haven lige nu , men de er rigtig grimme og fyldt med mærker og så er der ikke nogen der gider at spise dem , så æblegrød eller æblegele er en super måde at bruge de gode æbler på Æblegele