Charlotte Royale med hyldeblomstmousse med lime
www.dr.dk
www.dr.dk
  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 100 g mel
  • 1100 g sukker
  • 10,5 stang vanilje
  • 11 tsk. bagepulver
  • 14 stk. æg
  • 11 stk. økologisk citron (skallen)
  • 1400 g friske jordbær
  • 1450 g syltesukker
  • 11 stk. citron (saft)
  • 15 g melatin
  • 14 dl fløde
  • 17 blade husblas
  • 12 dl hyldeblomstsaft
  • 180 g æggehvider
  • 1500 g friske jordbær
  • 13 spsk. sukker
  • 12 stk. lime
  • 11 dl vand
  • 14 spsk. limesaft
  • 11 spsk. arrowroot
  • 11 stk. økologisk citron (skal)
  • 12 dl piskefløde
  • 11 smule friske jordbærLav rouladebund Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt af sukkeret.
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
  • Sigt melet og bagepulver i og vend til ensartet.
  • Kom revet citronskal med i og vend rundt.
  • Bredes ud på en bageplade og bages i ovnen i ca. 7 minutter ved 220 grader.
  • Vendes derefter ud på et sukkerdrysset bagepapir og køles let før der kommes jordbærsylt på.  Jordbærsylt Vask og fjern stilkene fra jordbærrene og hak dem groft.
  • Kom jordbær og sukker i en gryde og kog op.
  • Lad koge til lidt af væsken er fordampet.
  • Blend jordbærrene og kog op.
  • Den skal over 100 grader.
  • Smag til med citronsaft.
  • Tilfør melatin blandet med sukker, hvis ikke det er tykt nok - kog op igen.
  • Stilles til side og køles, før den kommes på rouladen.
  • Halvdelen kommes på rouladen, og den sidste halvdel kommes i bunden. Jordbærmousse med hyldeblomst og lime Vask og klargør jordbær og skær dem ud i mundrette stykker.
  • Udblød husblas i rigeligt koldt vand.
  • Kog 200 gram jordbær op med sukkeret og lidt vand.
  • Massen blendes og sigtes igennem en si, og puttes tilbage i gryden derefter.
  • Smages til med limesaft, hyldeblomstsaft og limeskal.
  • Husblassen smeltes i den lune jordbær/hyldeblomstsirup.
  • Fløden piskes let stiv.
  • Æggehvider piskes stive.
  • Lidt af fløden blandes med saften og resten af fløden vendes i.
  • Massen vendes til sidst med æggehvider.
  • Blandes med de resterende jordbær og kommes i form. Gelé Vand og sukker koges op, og limesaft kommes ved.
  • Arrowroot blandes med en spsk. vand og kommes i siruppen, der nu burde tykne.
  • Den skal bruges til at glasere kagen, når den står på fadet. Bund Her skal jordbærsylten fra før bruges
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt af sukkeret.
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
  • Sigt melet og bagepulver i og vend til ensartet.
  • Kom revet citronskal med i og vend rundt.
  • Bredes ud på en bageplade og bages i ovnen i ca. 7 minutter ved 220 grader.
  • Vendes derefter ud på et sukkerdrysset bagepapir og køles let.
  • Bunden deles i to, hvor den ene del smøres med jordbærsylt.
  • Den anden kommes oven på, så der er bund, sylt og bund.
  • Bunden skæres til, så den passer i formens bund. Sammenlægning af kagen En skål fores med husholdsningsfilm.
  • Rouladen skæres i ca. 1½ cm tykke skiver og kommes i hele skålens inderside.
  • Tryk dem godt sammen, når der ikke flyder creme ud imellem.
  • Jordbær og mousse fordeles i formen med rouladekanten.
  • Stilles på køl.
  • Bunden kommes på.
  • Kagen vendes på hovedet.
  • Glaseres med gelé.
  • Pyntes med flødepynt og friske jordbær.

Instruktioner

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.