Jordbærtærtemedflødecremeog marcipan – så ønsker jeg mig ikke mere i år. Så bliver det vist ikke ret meget mere dansk sommer… Og hold nu op hvor jeg elsker den slags jordbærtærter
vaniljekagecreme – pulver der røres op med mælk – hvis du vil have creme i din jordbærtærte. Dæk dejen med et rent viskestykke, og sæt den i køleskabet i en time
Den er af samme type som de jordbærtærter, man kan købe hos gode bagere – bare lige en tak bedre. Smagen er frisk af bærrene, blød og let fra cremen, sprød i bunden og blank af et lag æblegele på toppen
- Geleen afkøles og kagen er klar til servering - gerne med friskt pisket flødeskum. Hvis man vil lave en lidt mere avanceret udgave af jordbærtærten bages tærtebunden med et lag mazarinmasse på
Den store udfordring medjordbærtærten er, at få cremen til ikke at flyde ud over det hele, og når flødeskummet kommer i, bliver den hurtigt ret flydende
Jeg synes mørkt chokolade er for kraftigt og overdøver de fine smagsnuancer der er i cremenog jordbærene, derfor vælger jeg som regel ikke at pelsle mine bunde mednoget (da jeg ikke har noget imod en svampet bund), men et alternativ kunne en være blød nougat der er mere mild i smagen
Kagecreme laves og blandes sammen med det piskede fløde. Jeg ved godt, at det hedder en jordbærtærte, men jeg vil vove påstå, at man også kan pynte kagen med andet frugt, hvis det lige er udenfor jordbærsæsonen
Pisk æggeblommer og sukker skummende med vanillekornene. Når den er kold blandes den med flødeskummet. Når det er tyknet lidt tager du gryden af varmen og lader cremen køle af
Mini jordbærtærter. Fordel cremen på bundene og dæk medgele-jordbær. Og her er opskriften på en dejlig rabarberdrink og søde mandelbunde med hvid chokoladecremeog jordbær