med hakkede mandler på toppen. Konsistensen i denne kage er ligesom alle andre proteinkager – ikke helt så let og luftig som almindelig kage med mel og sukker
Blend mandlerne til helt fint mandelmel (jeg bruger en god minihakker, som hedder Stick Mixer fra OBH Nordica) og pisk det i dejen sammen med citronskal og vaniljekorn
Ikke sådan en "sølle" kage bare med mørdej og flødeskum - næ nej - det er the full monty med mørdej, mazarinkage, chokolade, vanillecreme vendt i flødeskum og så selvfølgelig toppet med danske jordbær
Hvis du er kendt medmazarinkagen, så ved du også, at marcipanen gør kagen svampet, saftig og sød, og derfor er de friske blåbær en super fin, lidt syrlig kontrast
De er med til at give kagen den eftertragtede svampede konsistens, som er karakteristisk for en mazarinkage, mens mandler og marcipan tilfører kagen en fantastisk smag
blødt smør sammen med mel og mandelblandingen. Mazarinkage efter Ceville Sofie Svenssons opskrift. Når kagen er færdigbagt og afkølet kan du pynte den enten med drysset flormelis eller et lag smeltet chokolade
Supernem mazarinkage. Kartoflerne (kogte og kolde) rives groft på et rivejern og vendes sammen med citron, mandler og mel, ned i sukker- og æggeblandningen