Jeg ser altid frem til når jeg skal have kage med på arbejde. marcipan, revet. mazarinbund. De tør prøve noget nyt og kan godt synes at noget bliver for sødt og kommenterer aldrig med "den smager ikke som min mors"
Når mazarinbunden er færdig, tages den ud af oven og springformen/tærteformen. Mår jeg tænker sommer og kage - er der helt sikkert mange af frugt involveret, så dagen kage blev en Sommertærte med frugter og mazarin-bund
Ælt marcipan og sukker sammen med hænderne. Hæld halvdelen af den varme fløde over den hakkede chokolade og rør godt med en ske eller en dejskraber, til chokoladen næsten er smeltet, og massen er skinnende blank
Server den lun, ved stuetemperatur eller fra køl (hvor mazarinbunden næsten bliver endnu lækrere, hvis den får lov til at stå lidt) med en klat creme fraiche eller græsk yoghurt
Det er gråt og vælter ned med regn, og det er en perfekt lejlighed til at gå i køkkenet og bage noget lækkert, som man bagefter kan sidde og hygge med under et tæppe i sofaen med en kop kaffe eller varm kakao til
Denne is dessert er min favorit is dessert - jeg elsker hvid chokolade og marcipan. Skærn vaniljestangen op og fordel vaniljen i sukkeret og pisk begge dele luftigt med æggeblommerne
At lave jordbærtærter med både mørdej OG mazarinmasse OG creme er selvfølgelig en lidt omstændig proces, og måske jeg næste gang bare forsøger mig med en mazarinbund – mørdej og jeg bliver nok aldrig helt gode venner
Jeg er på ingen måde for fin til den købte version, men da vi fik gæster helt fra Malaysia var jeg nødt til at kaste mig ud i den hjemmebagte udgave medmazarinbund, rigeligt med mørk chokolade, lækker vaniliecreme og selvfølgelig dejlige danske jordbær
Sprøjt flødecremen ud på mazarinbunden og pynt med friske jordbær. Mazarinbund. Sukker og marcipan æltes sammen og det bløde smør æltes derefter i lidt efter lidt
Riv marcipanen groft. marcipanen i fryseren et lille stykke tid, inden den rives). 500 g marcipan. Opskriften er fundet i et kageforum - har ikke selv afprøvet den