Opskriften har jeg fundet på Kvicklys hjemmeside men dog lavet et par ændringer i den. I dag faldt valget på denne omgang kyllingtikkamasala en skøn ret som jeg klart vil anbefale jer at prøve
Start med at bland marinaden sammen og kom det i en stor pose sammen med kylling og luk den. Det indiske køkken forstår virkelig at benytte en masse krydderier i deres retter og det er virkelig en smags-oplevelse at sætte tænderne i sådan en ret her som tikkamasala
kyllingefilet. Garam Masala krydderi (fåes i asiatiske butikker). Start med at skære kyllingen i mindre tern og kom i en skål sammen med græsk youghurt, skal og saft af 1 lime, groft hakket hvidløg, finthakket chili, tomatpure, paprika, garam masala, gurkemeje og en god omgang friskkværnet peber og salt. Imens snittes løg i tynde strimler og varm en sauterpande eller gryde ved høj varme, kom lidt olie i og svits løgene af til de bliver klare og tilsæt derefter kyllingeblandingen og svits det i 5 min. 5 stk kyllingefilet. 2 spk Garam Masala krydderi (fåes i asiatiske butikker). Start med at skære kyllingen i mindre tern og kom i en skål sammen med græsk youghurt, skal og saft af 1 lime, groft hakket hvidløg, finthakket chili, tomatpure, paprika, garam masala, gurkemeje og en god omgang friskkværnet peber og salt
Kyllingebrysterne skæres i strimler. Jeg har længe villet lave Chicken TikkaMasala, men har udsat det fordi det er lidt omstændigt at lave på sådan en helt almindelig travl hverdag
Chicken tikka betyr kyllingfilet. Retten består av kyllingbiter tilberedt i tandoor (leirovn) og servert i en krydret saus som gjerne inneholder tomat og fløte
Nogen opskrifter anbefaler at man rister imens frø, kapsler og korn er hele. Bland det hele sammen i en blender og blend indtil det hele er pulveriseret
Hvis du er på udkig efter andre indiske opskrifter, kan jeg også anbefale indisk dahl med skyr og koriander, chicken tikkamasala og kylling i cremet kokos-cashew-sauce