Lig ost og jalapenos i midten affarsen. Tryk igen låget af burgerpressen på hamburgeren. Ælt farsen godt sammen med salt og peber, så holder det bedre sammen
Grundfarsen er egentlig den samme som til kødbollerne til fx boller i karry, dog uden spidskommen. Hvis man i tvivl om mængden af salt, så steg en prøvedelle, det er ikke alle der har lyst til at smage på rå fars
TIP Lav eventuelt dobbelt portion afkødbollerne nu du er i gang, og kom halvdelen i fryseren. Tag kødbollerne op og hold dem varme, efterhånden som de er kogte
De havde også børnevenlige retter, så Luca fik nogle græske kødboller i tomatsauce. Og hvis I undrer jer, så ja, vi praktiserer bestikkelse, når det kommer til opdragelsen af vores børn, og i dette tilfælde var det altså lige chips og is, der skulle redde dagen
Af alle tapas opskrifter er de spanske kødboller - eller "Albondigas" som de retteligt hedder, nok den mest kendte - og der er, som med så mange andre klassikere, lige så mange versioner, som der er kokke
Retten her er også en af retterne i min bog om Low Fodmap dieten. Bland persille, koriander, havregryn, æg, mælk og det hakkede oksekød til en jævn fars (lad gerne farsen trække lidt)
Brug nok til at dække det meste affarsen lige og lige. Retten er et resultat af, at jeg gerne ville lave mine egne kødboller/sauce a la Lady og Vagabonden, a la noget italiensk med pasta, engang i mine studiedage
Da jeg havde sadlet Laban af og kom ind duftede hele huset af persille, løg og hvidløg. For denne tomatsauce var simpelthen SÅ lækker - kødbollerne var også gode, men jeg synes hurtigt man får meget fars ved at spise mere end to stk