Hvordan koger man bulgur opskrifter

Bulgur

Bulgur

Se det er der jo ikke mange ben i. Bulgur er hvedekerner – oftest durumhvede. Bulgur bruges i det mellemøstlige køkken i farsretter, salater og brød
Lækker krydret suppe med kikærter og bulgur

Lækker krydret suppe med kikærter og bulgur

Suppe med kikærter og bulgur – min version. Start med at koge bulguren efter anvisningen på pakken. Lige inden serveringen tilsættes bulgur, det hele varmes derefter igennem igen
Blomkålssuppe

Blomkålssuppe

Denne suppe er meget simpel, for den indeholder ikke ret mange ingredienser eller krydderier, men den smager ganske godt, bare som den er
Salat med hokkaido og grønkål

Salat med hokkaido og grønkål

Jeg er særligt glad for efterårssæsonen, hvor man kan købe danske rodfrugter, hokkaidogræskar, grønkål og andre slags kål samt æbler og pærer
Kisir

Kisir

Imens det koger skæres tomat, agurk, rødløg, forårsløg og oliven i tern og persille og mynte hakkes fint
Kornotto – risottoens sunde og lækre storesøster

Kornotto – risottoens sunde og lækre storesøster

I traditionel risotto bruger man hvidvin. Du kan også bruge perlerug, perlebyg, bulgur eller quinoa. Kornotto er den sundhedspimpede men mindste lige så lækre storesøster til den italienske risotto
Bulgursalat med ærter, kirsebær, karamelliserede rødløg og feta

Bulgursalat med ærter, kirsebær, karamelliserede rødløg og feta

Imens bulgurenkoger, skal du skrælle rødløg, halvere dem og skære dem i grove både. syrligt, sødt, sprødt, salt og cremet, og så passer den perfekt til denne tid på året, hvor der er danske solmodne kirsebær og friskbælgede ærter i butikkerne og solskinsvejr udenfor til at grille – denne bulgursalat er nemlig perfekt som tilbehør til et stykke grillet kød, kylling eller fisk og som salat til frokost/madpakken dagen efter
Speltsalat med linser, sød kartoffel og feta

Speltsalat med linser, sød kartoffel og feta

kan perlespelt erstattes med bulgur, perlebyg m. Har du indimellem en kød fri dag, så er denne salat et godt bud på en fyldig og mættende salat, som er rig på kostfibre
Aftenens bulgursalat

Aftenens bulgursalat

I mens bulgurenkoger og nedkøles, gøres grøntsagerne klar. Jeg er også selv vild med bulgursalat, da salaten aldrig smager ens og man kan bruges de ingredienser, som man lige har ved hånden
Tomatsovs med linser og grønkål

Tomatsovs med linser og grønkål

Det kan være, at jeg lige skal nævne, at man ikke behøver at gå op i sundhed for at være veganer. Servér eksempelvis sovsen sammen ris, pasta, bulgur eller quinoa
orientalske bladbeder i kokoscreme

orientalske bladbeder i kokoscreme

man tager nogle smukke blade. Servér kogte ris, bulgur eller couscous til bladbederne – og måske en gulerodssalat
Chili sin carne

Chili sin carne

Denne er en helt enkel udgave med bønner, majs og soltørrede tomater, men ønsker man et lidt sundere version, kan man spice den op med f
Spicy kylling

Spicy kylling

Er man til lidt spicy og syrligt mad, så er dette retten for dig. Spiste vi ris til og ikke bulgur, dog fulgte vi opskriften, og kogte risene i bouillon
Tabouleh med marinerede kyllingelår

Tabouleh med marinerede kyllingelår

Jeg startede med at svitse bulgur under omrøring i en lille gryde med olie. 2 dl bulgur. Efter 2-3 minutter var bulguren klar og jeg tilføjede vand og boullion. Lod koge i 5 minutter under høj varme og skruede så ned på laveste blus - her lod jeg det småkoge indtil der kom 'huller' i bulguren fordi vandet var fordampet. 2 dl bulgur
Seitan med ingefær

Seitan med ingefær

Seitan på glas er langtidsholdbar, så det kan godt betale sig at købe mange glas. Spis retten til pasta, ris, bygkerner, bulgur eller lækkert groft brød