Lav en sovs ved at koge marinaden op i en gryde sammen med ekstra bouillon til du får en god sovs. Kort før kødet er færdigt klargøres squash og nektariner
Kartoflerne skal blot koges halvdelen af den tid, som man ellers ville koge dem, for at de er møre. Krydr med salt og peber og grill dem til de er gennemstegte
Hvis det koger for meget ind, så hæld lidt vand ved. Hvis du tænker så langt frem i tiden, så lav marinaden aftenen før eller om morgenen og hæld den over kyllingen
Start med at koge quinoa i saltet vand efter anvisningen på pakken. Quinoasalaten er god til både grill, kylling og fisk eller på madpakken dagen efter
Jeg koger nogle kyllingefilletter ved lav varme, vandet skal bare småsimre. Det er vigtigt de ikke ligger og koger for længe, for så bliver kødet tørt og kedeligt
Sovsen startes med at hakke løg og hvidløg groft, svits dem kort i en pande eller gryde med lidt olivenolie, dernæst kommes balsamico ved og koges helt væk, et godt tip er at når det ikke længere lugter kraftigt af eddike er det reduceret tilstrækkeligt
Damp er jo ret smart, da det kan bruges til rigtig meget – give boller en sprød og saftig overflade, dampe fisk til perfektion, og så bevarer du en del flere vitaminer i dine grøntsager ved at dampe fremfor at koge
Jeg kogerførst lidt grøntsagsrester til en fond, sier den og bruger den til at koge speltkerner i. Reducer kogevandet, tilsæt karry og soyafløde og smag sovsen til med salt og peber
Kyllingen sættes på spyddende, som har trukket i vand - så de ikke bliver alt for sorte. 500 g kyllingefiletmarinade. 2½ dl kokosmælk1½ dl vand½ hønseboullionterning1 spsk soya1 fed hvidløg1 spsk chili saucesalt og peber½ squash150 g champignon5 tomater2 dl parboiled ris1 dl sorte quinoa6 dl vand 1½ hønseboullionterningMarinaden til kyllingen røres sammne og kyllingefileterne skæres i mindre stykker, som lægges i marinaden. Kyllingen trækker i minimum 1 time og gerne længere. Vandet og hønseboullionterning sættes til at koge og når de koger tilsættes ris og quinoa, som koger ved svag varme i 15 minutter og står og trækker i 15 minutter. Spyddende lægges på en rist over det ildfaste fad og sættes i en varm ovn med varmluft og grill og grilles ved 200 grader i 20 min - vendes efter 10 min. 10 minutter længere i ovnen og kyllingen sættes lige ind igen de sidste par minutter så de er varme ved servering
en lille klat smør i vandet for så koger vandet ikke over. Hvis du ikke kender grill-symbolet på ovnen ligner det ofte et zig-zag mønster for oven)Skyld salaten og tør den grundigt- der er ikke noget så kedeligt som våd, slatten salat
INDEN DU GÅ I GANG, vil jeg anbefale en ret så stor gryde, man kan selvfølgelig godt skære ned på mængderne, men det kan være lidt svært at skaffe en halv kylling