Mange vil nok kende til det, at det kan være svært at få grøntsager nok i løbet af hverdagen, enten fordi inspirationen mangler, og man synes, det nemt bliver kedeligt, eller fordi det bliver for kompliceret og tidskrævende med mange forskellige ingredienser, for at det skal smage af noget
Når damp rammer en kold overflade, eksempelvis fisk eller grøntsager, frigives en masse energi, som gør at temperaturen på madens overflade alligevel holdes konstant og på kogepunktet
Jeg er kæmpe fan af tærter. Og det er vist ikke første gang, at jeg skriver det på bloggen… Det er nok en af mine (mange) livretter, fordi de bare kan laves i så mange forskellige versioner og kan fyldes med præcis det, som køleskabet skulle byde på
I en stor gryde lægges smør og frossen torsk, der lægges låg på og ved svag varme smørdampes fisken med en god portion salt og peber i 5 minutter medens grøntsagerne ordnes. Læg grøntsagerne ovenpå fisken og lad det dampe videre under låg 20-25 minutter til fisken er mør og grøntsagerne faldet sammen – imens kan der koges ris og den friske persille kan skylles og hakkes
Sidst vi fik græsk farsbrød fik vi flødekartofler og spinatsalat til, men det smager også skønt med kartofler, dampedegrøntsager og brun sovs eller tomatsovs til
Retten vil også gå fint til blomkålsris eller broccoliris eller på en gang dampede grønne bønner. Server strimlerne til retten i stedet for ris (Så får du også flere grøntsager)
Den dampede torsk beholder saft og med den rette mængde revet limeskal, chili og korriander så fremstår torsken som et rigtig fint, smagfuldt og delikat stykke fisk
hasselbackkartofler – dampedegrøntsager og brun sovs. Indbagt mørbrad -Alle mørbrad kan indbages. Selv fisks mørbrad, hvis man kan kalde fiskens loins (rygstykker) for mørbrad
På billedet er der til blomkålsfrikadellerne serveret en tomatsalat med drueagurker, skalotteløg og en eddike/oliedressing, kogte aspargeskartofler, dampede gulerødder og hertil en opbagt persillesause
Denne ret tog under 30 minutter at bikse sammen og det inklusiv klargøring og snitning af grøntsager, så det er virkelig en god ret til de rigtig travle dage