Opskrift på saucen. Historien om “Kyllingen der elskede kaffe og cognac” handler om en kylling, der i selskab med sine gode venner hasselnødder og svampe (og lidt timian og andre gode sager), mere eller mindre drukner sig selv i de to væsker
Herefter tilsættes først cognac, og dernæst "fløde",vand og bouillon. Jeg bruger oftest røget svinemørbrad, da jeg ikke bryder mig om tanken om alt fedtet fra bacon i en sauce, i hvert fald ikke til hverdag
Bland kaffen med marsala og cognac. Broccoli blancheret kortvarigt, så der stadig var masser af bid, med en let krydret sauce med chili, olivenolie og citron
Saucen laves blot ved, at du langsomt smelter smør i en gryde sammen med timian. Hæld en god slat cognac ved og sæt ild til skidtet (husk at have slukket emhætten i mens)
Brug en købe hønsesalat og smag den til med en smule cognac. Eller lav en hønsesalat af kogt hønsekød i tern, afdryppet aspargessnitter, mayonnaise, cremefraiche, HP sauce og salt og peber
Det tredje medlem af selvskabet fik sprængt spoleben med kartoffel mos og en kraftig sauce, det var efter sigende også helt fantastisk og kødet nærmest faldt af benet