Blend dem til fint mandelmel og bland med flormelis og kakaopulver. For to år siden gav min mormor mig et udklip fra Familiejournalen med franske makroner i alle mulige farver med beskeden
Da jeg gik i gymnasiet arbejdede jeg hos en bager og selvom jeg ikke var ret vild med at møde kl. Jeg havde ikke mandelmel, så jeg blendede mandler helt fint (uden at smutte dem først) og det fungerede helt fint
Vi fejrede det kraftige snevejr søndag med julebagning af vanillekranse, brunkager og æbleskiver og konfekt som bestod af marcipan med svesker i portvin og juledadelkugler
Bland derefter æg og kokosmælk godt sammen, inden du hælder det sammen med de tørrer ingredienser. Jeg laver mandelmel ud af den masse jeg har tilbage når jeg har lavet mandelmælk og der er jo også dadler i, så tænker min mandelmel er lidt sødere end den man køber
neutralt proteinpulver (kan erstattes med lidt ekstra mandelmel). Jeg er ikke så vild med julebag generelt, småkager er noget af det kedeligste jeg ved, så jeg laver i stedet de her lækre “juleboller” med en lækker smag af marcipan og chokolade
Derfor har jeg leget lidt med tanken om at lave nogle lækre og luftige chokoladeboller - uden mel og gluten (foruden bagepulver, men det kan sikkert undlades), og med en masse naturlige proteiner og fibre - ingen pulver eller lignende
Man kan sagtens erstatte hasselnøddemel medmandelmel, hvis man har lyst til det. Tilsæt herefter alle frøene og rør melet i lidt ad gangen, brug en håndmikser med dejkroge til at få æltet dejen ordentligt igennem
Dyp en ske i vand og brug den til at tage dej og forme bollernemed. Dyp jævnligt, så er det super nemt og hurtigt at få formet nogle flotte fiberrige kerneboller