T. i. l. y. k. e. m. d. f. ø. s. a. g. n. ,. L. b. t. h. ). I. r. C. o. V. v. u. p. j. æ. å. D. G. S. '. O. c. N. M. J. (. 1. 0. -. 2. 5. 3. ½. 4. +. R. P. K. 6. F. B. H. 7. E. 8. ) l
Bollerne er semi-grove og fyldt med blandt andet fuldkornsmel, havregryn og kerner. Start med at opløse gær i det kolde vand og rør derefter olivenolie, sukker og salt i
Rør hvedemel og resten af ingredienserne i med en grydeske. Sæt bollerne på pladen med to spiseskeer. Dæk skålen til med et låg eller husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet til næste morgen
Når dejen er hævet formes bollerne og sættes over på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt dejen til at hæve lunt med et viskestykke over i en halv time
Det er ikke sidste gang jeg bager disse luftige og lækre boller. Jeg fik bikset opskriften sammen en dag, hvor det sidste hytteost i køleskabet skulle spises op, og det gjorde åbenbart underværker for bollerne
3 dl vand, gær, salt og sukker røres sammen, herefter tilsættes blandingen fra tidligere, og der tilsættes hvedemel efter behov. Del dejen op i 33 portioner, og form det til boller. 600-700 g hvedemel
Lad dejen stå og hvile i en times tid, lunt med et hviskestykke over. hvedemel. Tilsæt resten af indgredienserne (melet først) og ældt dejen sammen - det bliver en meget blød dej, ældt den godt, uden at tilsætte mere mel