Desuden giver melet – sammen med gurkemeje – bollerne en varm gul farve. Derfor får du nu opskriften på en omgang boller, der er super nemme at lave, da du dels slipper for at have fingrene i dejen, og dels skal de ikke stå og hæve over flere omgange
***kan substitueres medsolsikkekerner, hampefrø, græskarkerner, birkes, eller andre frø eller kerner (blot ikke hørfrø eller chiafrø, da disse suger vand og kan gøre brødet lidt tungere)
Fordel i en rugbrødsform beklædt med bagepapir og bag i en time til den er gylden og sprød udenpå. I den anledning har jeg også smagt palæobrød for første gang og det blev jeg ret begejstret for
DEJEN SKAL RØRES PÅ RØREMASKINE ELLER MED HÅNDMIXER MEDPISKERIS/DEJKROGE. Jeg bruger både koldpresset fedtreduceret nøddemel og glutenfrit mel til bollerne, det sikrer nærings- og proteinrigerige boller, og det giver en fantastisk smag
Tilsæt kerner, havregryn, fuldkorns speltmel og -grahamsmel rør det sammen til en ensartet masse. Rør de to æg ud, tilsæt salt, bagepulver, honning, lunkent vand og husk rør godt sammen og lad det hvile 5 min så husken kommer til sin ret. Brug 2 skeer til at få den på bradepanden i den størrelse man ønsker, pensel med et æg og drys solsikkekerner på dem. 9 boller. 50g græskarkerner. 350g gram fuldkorn spelt, -grahamsmel og hvedemel kan man selv vælge forholdene eller bare ren hvedemel hvis det er det man ønsker. 100g kerner eller nødder også af fritvalg eller hvad man lige har i skabene
Du kan for den sags skyld også vælge at skifte gulerødderne ud med andre grøntsager/rødder. Du kan nu vælge at pensle bollernemed vand, mælk eller æg eller du kan lade hver
Blend low carb bageblandingen (jeg blender den forholdsvis fint, men stadig med bid). Hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, mandler, chiafrø og loppefrøskaller
) Opskriften er lavet med udgangspunkt i mit solsikkerugbrød uden surdej, men denne gang er der bare tilsat andre kerner end i sidste opskrift, og selvom jeg faktisk godt kunne tænke mig lidt mere smag i mit sidste rugbrød - nemlig det medsolsikkekerner, så var det slet ikke nødvendigt i dette brød