Dejen er meget lind, og du må gerne tænke at der er for lidt mel i, men det er derikke. Derfor besluttede jeg mig for, at bloggen skulle have en opskrift på boller uden så meget krims krams, til min farfar
Sæt bollerne på bageplader og lad dem hæve til. Har ikke ændret noget på opskriften, synes simpelthen. Nu hvor jeg er i gang, kommer her et indlæg mere – teboller fra bogen
Når der bliver bagt brød herhjemme er det oftest en langtidshævet en af slagsen, men da bollerneskal spises i aften er det jo begrænset hvor lang tid de kan stå og hæve
Pas på dejen ikke bliver for tør. Ælt godt sammen og lad hæve ca. Jeg har opdateret en af mine gode, gamle opskrifter på boller og erstattet æg med skyr
det høje indhold af fuldkornsmel bliver bollerenikke helt så luftige som min normale bløddej, men de smager stadig super godt og er meget blødere end man lige forventer
Hvis dejen deler sig, men efter et par sekunder samles (næsten) igen er den god ellers skalder tilsættes mere mel elle vand (hvi dejen ikke samler sig - mere vand, hvis den samler sig for hurtigt - mere mel)
Hvis du leder efter velsmagende glutenfri, luftige boller med en sprød skorpe, så led ikke længere. Der er tilsat mel nok til en glutenfri dej, når dejen ikkeflyder ud længere
Derfor får du nu opskriften på en omgang boller, der er super nemme at lave, da du dels slipper for at have fingrene i dejen, og dels skal de ikke stå og hæve over flere omgange
Sørg for at den ikkesidder fast på bordet ved at drysse lidt mel på. Hvad er bedre end en varm rosinboller med smør og ost i vinterkulden, her kommer min version af en klassiker vi alle kenbder fra barndommens tid, der for mange er fuld af gode minder