Tipo italiensk hvedemel opskrifter

italiensk bondepizza m sommerløg

italiensk bondepizza m sommerløg

300-350 g tipo 0 hvedemel. Rør 300 g hvedemel i dejen. 0 hvedemel. italiensk bondepizza m sommerløg. Denne landlige ret fra Italien består af en pizzabund med “tærtefyld” på toppen
Italienske gudemundfulde fra Umbrien

Italienske gudemundfulde fra Umbrien

100 g italiensk durummel. 400 g hvedemel, tipo 00. Bland gæren med det kolde vand i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og sæt dejen til koldhævning i køleskabet natten over
baguette med italiensk mel

baguette med italiensk mel

Denne opskrift er baseret på nogle italienske meltyper, men andre meltyper kan også sagtens benyttes
Majsboller

Majsboller

De her majsboller er meget luftige, dels på grund af brugen af tipo 00 mel, men også fordi jeg har valgt at bruge surdej i dem. De her majsboller har lidt inspiration fra italiensk durum brød, hvor jeg bruger en blanding af durum og tipo 00 mel sammen med majsmelet. 5 dl vand - 10 gram gær - 1 spsk ahornsirup - 1 dl surdej - 1 spsk flagesalt eller 1/2 spsk groft salt - 400 gram tipo 00 hvedemel - 250 gram fin durummel - 150 gram majsmel - 2 spsk olivenolie - kan evt. 5 dl vand - 10 gram gær - 1 spsk ahornsirup - 1 dl surdej - 1 spsk flagesalt eller 1/2 spsk groft salt - 400 gram tipo 00 hvedemel - 250 gram fin durummel - 150 gram majsmel - 2 spsk olivenolie - kan evt
Ravbrød

Ravbrød

Det er et brød der låner lidt fra de helt klassiske italienske filone brød, med masser af tipo oo mel, ølandshvede og surdej, ligesom der bruger lidt rapsolie til at give et lidt blødere brød
Foccacia med timian og havsalt

Foccacia med timian og havsalt

Lækker italiensk fladbrød med masser af smag, brødet er også i "familie" med pizzaen. Det er en langtidshævet dej som er blevet lavet dagen før og så med italiensk mel tipo 00 mel, som er med til at gøre brødet super lækkert pga. 155 g italiensk mel tipo 00. 500 g hvedemel. 155 g italiensk mel tipo 00. 500 g hvedemel
Pizza på gasgrill – BeefEater rocks!

Pizza på gasgrill – BeefEater rocks!

Vælg generelt gerne italiensk vin til pizza eksempelvis Chianti eller måske en Rosso di Montalcino. 500 g Tipo 00 italienskhvedemel. 500 g Tipo. 00 italienskhvedemel
Nemt Foccacia med timian og rosmarin

Nemt Foccacia med timian og rosmarin

Tilsæt hvedemel og havsalt og ælt dejen godt sammen. 1 kg hvedemel (helst italiensktipo 00 eller andet hvdemel med højt glutenindhold). 1 kg hvedemel
MORGENMADS - PIZZA

MORGENMADS - PIZZA

650-750g Hvedemel (Tipo 00). Kogt italiensk skinke 3-4 skiver. Tipo 00 hvedemel tilføjes, til dejen bliver samlet og lind. 650-750g Hvedemel (Tipo 00)
Supernemme koldhævede flutes

Supernemme koldhævede flutes

hvedemel - ellers risikerer du, at brødet ikke hæver ordenligt og bliver for klægt og massivt. Versionen på billedet her er med Tipo 00 (italienskhvedemel), durummel og speltbageblanding (fra Urtekram). 450 g hvedemel - helst tipo 00 (ekstra fintmalet italienskhvedemel, som giver sprødere skorpe). 450 g hvedemel. 450 g hvedemel - helst tipo 00 (ekstra fintmalet italienskhvedemel, som giver sprødere skorpe). 450 g hvedemel
Focaccia med hvidløg og flagesalt

Focaccia med hvidløg og flagesalt

Gærbrød bagt på godt hvedemel med hvidløg og flagesalt Det tager tid at bage et godt foccacia brød, fordi det skal hæve længe (læs
Pizza - made from scratch!

Pizza - made from scratch!

Mine favoritter er med chorizo og squash og med italienske kødboller. 1 kg Tipo 00 hvedemel (ekstra fintmalet, som har bedre bageevne og giver sprødere skorpe). 1 kg Tipo 00 hvedemel (ekstra fintmalet, som har bedre bageevne og giver sprødere skorpe)
GRISSINI

GRISSINI

Den italienske snack, der er nem at lave og tilmed handy at spise. Den italienske snack, der er nem at lave og tilmed handy at spise

Bretonske pandekager

Men skal man opnå min mormors "blondekanter" på de papirstynde pandekager, skal der bruges italienskTipo 00 hvedemel, der skal "sur" fløde i (fløde der stadig er frisk, men har stået på køl til den er tyknet som Mascarpone, og er syrnet lidt), og gerne en sjat øl. 125 g Tipo 00 hvedemel50 g sukker ½ vaniljestang. 00 hvedemel
Homemade Ravioli With Ricotta & Spinach

Homemade Ravioli With Ricotta & Spinach

Aftensmad, Italiensk, Pastaretter PASTA. 400 g Tipo 00 hvedemel. 400 g Tipo 00 wheat flour. 400 g Tipo 00 hvedemel. 400 g Tipo 00 wheat flour
Spinatboller med cheddar

Spinatboller med cheddar

Hold lidt igen med hvedemelet. Spinatbollerne er lavet med græsk yoghurt og tipo 0 hvedemel og det giver altså en virkelig lækker og saftig krumme. 3,5 dl tipo 0 italienskhvedemel. 5 dl almindelig hvedemel. 0 italienskhvedemel
Panzerotti

Panzerotti

250 g italienskhvedemeltipo 00. 250 g italienskhvedemeltipo 00. Panzerotti. Antal personer. 4 personer. Forberedelsestid