Surdej med hvedemel og kærnemælk opskrifter

Våd surdej til lyst brød

Våd surdej til lyst brød

En surdej er faktisk ikke så besværlig at lave eller bage med, som man måske går rundt og tror. Du vælger selv om du bare vil have halvt hvedemelog halvt rugmel eller om du vil gøre som jeg
Kærnemælksbrød

Kærnemælksbrød

Grovbrød medkærnemælkogsurdej. I det her kærnemælksbrød er det mere den syrnede smag jeg vil have i brødet end det er at bruge kærnemælken som lynsurdej, så ud over kærnemælk anvender jeg ogsåsurdej
Femkornsstykker

Femkornsstykker

Udover surdej, bruger jeg ogsåkærnemælk i denne her opskrift, det giver et ekstra strejf af syrnet smag til brødet, men det kan udelades og erstattes enten med mælk eller vand
Sprøde Majsstykker med Kerner

Sprøde Majsstykker med Kerner

Start med at blande vand, surdej, kærnemæl, salt og gær. Grovboller medsurdej. Tilsæt dernæst kerner og birkes og til sidst majsmel oghvedemel
RUGBRØD MED ET TWIST

RUGBRØD MED ET TWIST

Denne opskrift er nem at gå til, og den kræver ingen forberedelser i form af surdej eller fordej – dog skal dejen koldhæve i min
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Når dejen er smidig og glat kommes den i en rugbrødsform beklædt med bagepapir og hæver over natten på køl
Photo shoot og frokost rugboller

Photo shoot og frokost rugboller

Igår lavede jeg en lille slags surdej til mine frokost rugboller. I dag har jeg hygget mig med at lave små foto opstillinger, ude på gårdspladsen i det dejlige solskin
Verdens nemmeste rugbrød

Verdens nemmeste rugbrød

Vi har længe ledt efter en opskrift på rugbrød, som var nemt og hurtigt at bage, uden surdej der skal stå flere dage inden man kan bruge den
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Jeg er vild med hans gode brød og har derfor selv valgt at kaste mig ud i surdejsuniverset. Dæk dejen med husholdningsfilm og lad den hæve natten over i køleskabet - eller under åben himmel, hvis det er koldt nok
Lærerens rugbrød

Lærerens rugbrød

HUSK at tage en portion fra til surdej, som sættes på køl med det samme. Det nemmeste er at låne dig frem til en surdej - og kan du det, så springer du denne del over
Rugbrød med gær

Rugbrød med gær

Et andet plus ved opskriften er, at der skal ikke bruges surdej, men gær. Nu tilsættes salt, grahamsmel oghvedemel
Sur dej.. sur pligt?

Sur dej.. sur pligt?

Her til morgen har jeg haft gang i mit grydebrød igen og når jeg nu var i gang i køkkenet bestemt jeg mig for at prøve medsurdej igen

Lav en surdej

RugmelHvedemel (Kan undværes)Vand. Hvedemel (Kan undværes). HonningKærnemælk / tykmælk / A38 / Yoghurt / Ymer osv. Kærnemælk / tykmælk / A38 / Yoghurt / Ymer osv

Rugbrød uden surdej

med røremaskine, længere tid hvis det er i hånden. Føtex bladet MOOD i sidste udgave en op skrift på Rugbrød, som jeg synes lød nem og måtte prøves