En surdej er faktisk ikke så besværlig at lave eller bage med, som man måske går rundt og tror. Du vælger selv om du bare vil have halvt hvedemelog halvt rugmel eller om du vil gøre som jeg
Grovbrød medkærnemælkogsurdej. I det her kærnemælksbrød er det mere den syrnede smag jeg vil have i brødet end det er at bruge kærnemælken som lynsurdej, så ud over kærnemælk anvender jeg ogsåsurdej
Udover surdej, bruger jeg ogsåkærnemælk i denne her opskrift, det giver et ekstra strejf af syrnet smag til brødet, men det kan udelades og erstattes enten med mælk eller vand
Igår lavede jeg en lille slags surdej til mine frokost rugboller. I dag har jeg hygget mig med at lave små foto opstillinger, ude på gårdspladsen i det dejlige solskin
En surdej er forbløffende god til at passe sig selv det meste af tiden …. kærnemælk. Smørstegt sandwich med sprødstegt speck, spejlæg, trøffel og brunet smør
Jeg er vild med hans gode brød og har derfor selv valgt at kaste mig ud i surdejsuniverset. Dæk dejen med husholdningsfilm og lad den hæve natten over i køleskabet - eller under åben himmel, hvis det er koldt nok
HUSK at tage en portion fra til surdej, som sættes på køl med det samme. Det nemmeste er at låne dig frem til en surdej - og kan du det, så springer du denne del over